Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409215
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

MAZUMTIRDZNIECĪBAS UZŅĒMUMA TIEŠO KONKURENTU SALĪDZINĀJUMS
Narvesen ir vadošais mazumtirdzniecības franšīzes tīkls Latvijā. Ņemot vērā to, ka augstāk apskatīju franšīzes sniegtos pakalpojumus, tad par vienu no galvenajiem konkurentiem varētu minēt Circle K degvielas uzpildes stacijas, kas pēc sava sniegtā sortimenta klāsta veikalos ļoti līdzinās Narvesen tirdzniecības vietām. Tās tāpat ir izvietotas lielākajās Latvijas pilsētās, bet atšķirības ir tādas, ka Circle K tirgo arī degvielu līdz ar to šis lauciņš netiek izskatīts. Circle K ir 80 tirdzniecības vietas visā Latvijā. Tāpat Circle K ir atvēris jaunu koncepta veikalu Vecrīgā kas pozicionēts kā ērtas iepirkšanās veikals, kas pēc savu pakalpojumu un produkcijas piedāvājuma ir ļoti līdzīgs Narvesen, tā ir vienīgā tāda veida tirdzniecības vieta, kas ir izveidota atsevišķi bez DUS. Baltijas valstis ir pirmās kas testē šo konceptu, līdzīgi veikali Circle K ir atvērti arī Tallinā un Viļņā.

Salīdzinot Narvesen un Circle K preču sortimentu, tad var minēt, ka tas ir diezgan līdzīgs, abos var iegādāties gan pārtikas preces, gan alkohols, cigaretes, kafija, ātrās uzkodas un dažāda veida papildpakaplojumi – biļešu iegāde un izdruka uz pasākumiem, pasta sūtījumu saņemšana, apdrošināšana. Kas attiecas uz telpām kuros atrodas abas minētās tirdzniecības vietas, tad var pieminēt, ka veikali ir labi izgaismoti, ērti izvietotas preces, katra preču grupa atrodas atsevišķi. Telpas nav ļoti plašas, bet pietiekoši ērtas, lai šos veikalus izmantotu kā variantu ātri un ērti iesnkrienot nopirkt sev vēlamo, piemēram, uzkodu, kafiju utt.

Darbinieki šajos uzņēmumos ir laipni un apmācīti lai orientētos uz klientu un tā vajadzību apmierināšanu, par Circle K darbiniekiem varētu minēt, ka šis uzņēmums vairāk piedomā pie personāla apmācības tieši klientu apkalpošanai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация