Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:286089
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  MEDIĀCIJAS JĒDZIENS    7
2.  MEDIĀCIJAS TIESISKIE ASPEKTI CIVILTIESISKU STRĪDU RISINĀŠANĀ    12
3.  MEDIĀCIJAS PIEMĒROŠANAS PRAKSE CIVILLIETĀS    18
  Nobeigums    22
  Literatūras un avotu saraksts    25
Фрагмент работы

Nobeigums
Izstrādājot studiju darbu “Mediācija kā alternatīva civiltiesisko strīdu risināšanā”, autore noskaidroja mediācijas jēdziena būtību, tiesisko regulējumu Latvijas Republikā, iepazinās ar mediācijas procesa izmantošanu civilprocesā un civilstrīdu risināšanā. Lai sasniegtu darba mērķi, autore analizēja mediācijas procesa būtību, pētīja un salīdzināja statistikas datus par mediācijas procesu izmantošanu civillietās, iepazinās ar dažādu autoru domām par mediācijas procesu, pētīja dažādus publiski pieejamus avotus, tas ir, intervijas ar tiesnešiem, juristiem, sertificētu mediatoru padomes priekšsēdētāju Kristīni Dārznieci, kā arī analizēja tiesību normas.
Veiktie pētījumi un iegūtie rezultāti sniedz iespēju labāk izprast un orientēties mediācijas procesa darbībā, novērtēt mediācijas tiesiskumu Latvijas valsts līmenī, sniedz plašāku redzes loku mediācijas tiesiskajā regulējumā, analizēt priekšrocības un trūkumus tiesas ieteiktas mediācijas ietvaros, ka arī mediācijas izmantošanā civillietās.
Izvērtējot visu darbā iepriekš minēto, autore secina:
1. Mediācija ir brīvprātīgs process, kurā abas konfliktā iesaistītās puses savu konfliktu risina sarunu ceļā. Lēmumus pieņem abas puses, brīvprātīgi, paši no savas gribas. Mediācijas procesu beidzot, labākais rezultāts ir pati vienošanās, kur abas puses gūst sev vēlamu iznākumu. Tomēr mediācijas procesa vienošanās nav ar piespiedu izpildes spēku, respektīvi, ja kāda no abām pusēm tomēr nepilda vienošanos, tad otrai pusei, lai panāktu vienošanās izpildi, ir jāvēršas tiesā.
2. Tiesas ieteikta mediācija Latvijā vēl nav guvusi pietiekamu atsauksmi un šobrīd nav efektīvs paņēmiens, lai samazinātu tiesu noslogotību un lietu izskatīšanas ātrumu, kā arī neattaisno savu mērķi – būt alternatīvs veids civilstrīdu risināšanā. To pamato statistikas pārvaldes dati, kuros minēts, ka 2018.gadā pabeigto lietu skaits pirmās instances civillietās ir 27 076 lietas, un apgabaltiesu apelācijas instancēs pabeigto civillietu skaits ir 4 663, savukārt pēc Sertificētu mediatoru darbības statistikas datiem 2018. gadā kopumā uzsākti 385 mediācijas procesi. Tātad civillietās 2018.gadā mediācija ir izmantota nelielā skaitā izskatīto civillietu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1380295
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация