Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:332279
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Анотация    4
  Ievads    5
1.  Menedžmenta jēdziens    7
2.  Plānošana    8
3.  Organizēšana    13
4.  Motivēšana    18
5.  Kontrole    22
  Secinājumi un priekšlikumi    29
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    32
Фрагмент работы

Ikvienas organizācijas vadītājam jāprot integrēt funkcijas menedžmentā. Šīm funkcijām ir ļoti svarīga nozīme vadīšanas procesā, jo tajās tiek atspoguļota vadīšanas darbību kompleksā būtība, jēga un nepieciešamība. Sekmīgu organizācijas darbību var nodrošināt, ja tajā efektīvi darbojas pietiekams skaits vadītāju – ideju ģeneratoru, organizatoru un praktiķu. Vadīšanā menedžments obligāti ir jāsaista ar plānošanu, organizēšanu, motivēšanu un kontroli. Ja ”iztrūktu” kāda no šīm funkcijām, tad organizācijas darbība būtu neefektīva un vadītājam nāktos saskarties ar ļoti daudz un dažādām problēmām. Tāpēc svarīgi ir uzsvērt, ka menedžmenta funkcijām ir ļoti aktuāla nozīme organizācijas sekmīgā vadīšanā. Menedžmenta funkcijas var skaidrot kā darbības sistēmu, ko veic menedžeris (vadītājs), un viņa uzdevums ir darboties optimāli, lai sasniegtu mērķus ar labiem rezultātiem. Vadības procesā tiek uztverta, saņemta, apstrādāta, tālāk nodota un uzlabota informācija. Menedžmenta funkciju bāze ir cilvēka garīgais kapitāls, līdz ar to tā pamatuzdevums ir ”pārvērst” informācijā vadītāja zināšanas, kā arī pieredzi, un efektīvi to pielietot organizācijas attīstības veicināšanā. Viens no svarīgākajiem vadītāja uzdevumiem, pielietojot menedžmenta funkcijas, ir savlaicīgi noteikt objektīvās tendences un faktorus, lai tos prasmīgi izmantotu pārvaldes procesā. Vadītājam ir jāprot veikt situāciju un vides analīze, izvērtēšana, misijas un mērķu noteikšana, pretrunu, kavējošu faktoru un dominējošo tendenču izpratne, alternatīvu izstrāde un pareizu lēmumu pieņemšana, kas kopīgi arī veido menedžmenta funkcijas. Menedžments un tā funkcijas jāuzskata par konkrētās kultūras un vērtību sistēmas elementu. Mūsdienu menedžments ietekmē katra cilvēka un visas sabiedrības attīstību.
Darba mērķis ir izanalizēt menedžmenta funkcijas, tuvāk izpētot plānošanas funkciju, darba organizēšanas funkciju, darbinieku motivēšanas funkciju un kontroles funkciju.
Darba mērķa sasniegšanai tiks izmantota un analizēta zinātniskā literatūra. Galvenie informācijas avoti: Gundega Pelše un Indra Ruperte ”Mazā biznesa kurss”, Vladimirs Ukolovs, Aleksandrs Mass un Igors Bistrjanovs ”Vadības teorija”, Kjells Gunnars Hofs sadarbībā ar Karinu Marinsku ”Biznesa ekonomika”.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация