Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779937
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Militāra pielietojuma roboti    3
  Autonomitāte vai kontrole    4
  Visplašāk izmantotās robotizētās sistēmas militāros nolūkos    4
  Nākotnes militāra pielietojuma roboti    6
  Sabiedrības ētiskā nostāja pret militārajiem robotiem    7
  Informācijas avoti    9
Фрагмент работы

Ētisko nostāja sabiedrībā var viegli pāriet neuzticībā attiecībā pret robotiem, jo mūsdienu roboti, kas tiek lietoti militārajā nozarē pārsvarā izlūko apkārtni un dodas špionāžas misijās, un ne tik sen Irānā autonoms izlūkrobots RQ-170 Sentinel, kas ir cieši sasaistīts ar Amerikāņu izlūkdienestu, avarēja un tika Irānas teroristu rokās, apdraudod slepenu ASV spiegu programmu netveramā reģionā vai arī Dienvidāfrikā avarējušais robotiskais lādiņš nogalināja 9 cilvēkus un ievainoja 14 cilvēkus. Kļūdas notiek, un ir naivi cerēt ka tik sarežgītas lietas kā roboti nepieļaus kļūdas.
ASV is ļoti ieinteresēti sabiedrības ētiskā nostājā pret militārajiem robotiem, jo tie nevēlas iekļūt publikas kritisisma šķērsugunīs, jo tādā gadījumā, ja sabiedrības nostāja būs pret robotiem militārajā sektorā, tad arī radīsies jautājums – vai ir vērts izniekot valsts resursus un iespējams zināmā mērā pazaudēt internacionālu sadarbības partneru uzticību? Neucticība var rasties neskaitāmos gadījumos sakarā ar militārajiem robtiem, tajā skaitā nepareizā gaismā pasniegtas kara laikā veiktās slepkavības izmantojot militāros robotus.
Tomēr, militārie roboti dod priekšrocības nacionālās drošības jautājumos. Mūsdienās mēs varam atrast militāros robotus gandrīz vai jeb kurā vidē : uz zemes, ūdenī, gaisā un pat kosmosā. Tie variējas no insectveidīgiem robotiem, kas nespēj darīt kaitējumu cilvēkam, līdz pat masīvām konstrukcijām uz militārajiem kuģiem, kas paši ir spējīgi pieņemt lēmumus un ir aprīkoti ar masīviem ieročiem. Tomēr ne visi militārām vajadzībām izgudrotie roboti ir ieroči. Par piemēru var pieminēt robotu „BEAR”. Lai gan tā nosaukums neasociējas ar neko draudzīgu, tomēr tas ir paredzēts, lai nogādātu ievainotos karavīrus no kara lauku drošībā.
Jau mūsdienās ir vairums tikai nu vienīgi drošības apsvērumu dēļ radīti roboti, kas spēj izpildīt iekdienas rutīnas pienākumus, kurus nāktos pildīt cilvēkam, tādas darbības, kuras sniedzas pāri cilvēka spēju robežām. Par ideālu piemēru kalpo Dienvidkorejā patrulējošs robots, kurš spēj palīdzēt cīņā ar pedofīliem bērnu spēļu laukumos vai arī Japānas ielās esošie roboti, kas spēj noteikt sejas un atpazīt noziedzniekus, vai arī vienkārši atpazīt nervozus cilvēkus pēc to sejas izteiksmēm.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация