Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:685562
 
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

“Tehnoloģijas pakāpeniski tuvina frontes līniju un dzīvojamo istabu tuvāk vienu otrai”1- šāds spārnots citāts ievada rakstu telekompānijas BBC mājaslapā internetā, kur stāstīts par mūsdienu tehniskajām iespējām, kas ļauj vērot karadarbību TV tiešajā ēterā. Lai atceramies translācijas un reportāžas nesenajā Irākas karā pret Sadamu Huseinu, gandrīz ikviens jutās pārsteigts, cik intensīvi tiešraidē tika atspoguļoti jaunākie kara fakti kaut vai CNN un BBC televīzijās. Auditorija, iespējams, sākumā jutās kā kinoteātrī, taču šodienas TV iespējas ļauj ielūkoties kara ainās un “pieaicināt” miljoniem liecinieku visā pasaulē tam, kā nogalina cilvēkus.
Dramatiskums un atraktivitāte šajos materiālos ir noteicošie ziņu veidošanas principi, ko cita veida reportāžās piesaistīt grūtāk. Valda uzskats, ka vizuālais materiāls tik pat kā nav jāmeklē, jo atrodoties kara ielenkumā operatoram atliek tikai filmēt – pārējais it kā skrien klāt pats no sevis (protams, te ir runa par vizuālo materiālu, kas tiešraidē, visbiežāk reportierim esot kadrā, ilustrē notikumus. Notiek kaut kāda kustība, tumsā dzirdams artilērijas šāviņu troksnis utm.). Cita lieta ir meklējot intervējamos, kuru sacīto vēlāk montē. Referātā vēlējos pārliecināties, vai tiešām pēdējā laikā populārie kara sižeti konstruē realitāti vairāk nekā cita veida TV materiāli.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация