Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:787990
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Franču-prūšu karš    4
  Pirmais pasaules karš    5
  Otrais pasaules karš    6
  Krievijas- Gruzijas militārais konflikts    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Konflikti, bruņotas sadursmes un kari pasaulē eksistē jau kopš cilvēces attīstības senajiem laikiem. Atšķirībā no mūsdienām, sensenos laikos cilvēkiem likās pašsaprotami atrisināt domstarpības ar spēka paņēmieniem - tāpat kā zvēri nogalina viens otru, lai izdzīvotu, arī cilvēki to darīja, lai atņemtu citiem pārtiku vai citas dzīvei nepieciešamās lietas, lai laupītu. Tātad visbiežākais strīdu cēlonis allaž bija vara un manta, kas abas ir nešķiramas. Senos laikos dzīves līmenis bija primitīvs un pēc postījumiem atjaunot alas vai sasliet zaru būdas nebija grūti. Evolūcijas gaitā mūsu ikdiena ir kļuvusi sarežģīta un tajā ietilpst daudz dažādu komponentu. Lai atjaunotu dzīves ritumu pēc militāriem uzbrukumiem, ir nepieciešams ļoti liels darbs, kapitāls un iedzīvotāju enerģijas resursi.
Ja karu rezultātā radušos cilvēku zaudējumus uzskaitīt nav sarežģīti, ekonomikas sagrāves un atjaunotnes problēmas nav traktējamas viennozīmīgi. Tā ir sarežģīta un postījumiem pakļauta nozare. Parasti militāro konfliktu iemesli meklējami ekonomikā, pat ja uzbrucējs uzrāda un pasaules sabiedrībai deklarē citus ieganstus. Tas tāpēc, ka indivīdi un valstis tiecas pēc varas vai kapitāla, bet varu lielākoties var iegūt ar kapitāla palīdzību. Karu skartās teritorijas pēc to beigām parasti ir izlaupītas un sagrautas gan fiziski, gan ekonomiski. Pēc kara ainas ir baisas un neviens nevēlas to pārdzīvot vēlreiz. Cik ilgā laikā var atgūties no kaitējuma, atkarīgs no iedzīvotājiem, valdības darbības plāna, ārvalstu palīdzības un citiem apstākļiem.
Ne vienmēr militārie konflikti ekonomiku ietekmē tikai nelabvēlīgi. Bieži vien tas dod iedzīvotājiem stimulu un vēlmi mainīt savu ikdienu tā, lai vairs šādus nodarījumus nepieļautu. Tiek radīti jauni izgudrojumi, kas ļauj attīstīt vai pārstrukturizēt ekonomiku. Piemēram, Pirmā pasaules kara laikā tika veikti dažādi tehniski jauninājumi, kas vēlāk pavēra iespējas tautsaimniecības attīstībai.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация