Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512582
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pasaules miltu ārējā tirdzniecība pēdējo 10 gadu laikā samazinājusies par trešdaļu, ievērojami mainoties globālajai tirgus dinamikai. Pieaugušās dzirnavu jaudas ir izraisījušas pieprasījuma pārvirzīšanos no miltu importa uz kviešu importu. Valdību finansētie liela apjoma miltu iepirkumi ar vēlāku piegādi samazinās.
Daudzos nozīmīgos tirgos dominē jaunas privātas uz kvalitāti fokusētas dzirnavas, kurām nepieciešamas nelielas tūlītējas piegādes "no rokas mutē". 1996.gadā pasaules kviešu miltu ārējās tirdzniecības apgrozījums bija 11mt, Jemenai un Alžīrijai katrai importējot pāri par 1mt gadā. šobrīd šīs valstis gandrīz pilnībā pašas sevi nodrošina ar miltiem. Samazinoties pasaules miltu tirgus ietilpībai, tai pašā laikā strauji pieaug konkurence.
Savu tirgus daļu palielina jauni efektīvi reģionālie piegādātāji, kuri nodrošina ātrākas piegādes ar mazākām transporta izmaksām pircējiem, kuriem galvenais ir kvalitāte. Apvienotajos Arābu Emirātos, NVS, Indijā ir uzceltas jaunas modernas dzirnavas, samazinot importa nepieciešamību un nodrošinot ar miltiem arī tuvākos reģionus. Pretstatā tam, pasaules dominējošās miltu piegādātājas ES eksports samazinājies par 60%. Daudzas dzirnavas Francijā, kuras speciāli kādreiz celtas netālu no eksporta ostām, vai nu samazinājušas jaudas uz pusi, vai arī pārtraukušas darbību. Trešā daļa no Itālijas dzirnavām ir slēgtas.
Rietumeiropas miltu produktu tirgus svara izteiksmē sastāda apmēram 35Mt ar vērtību apmēram 45,000MLs. Kopumā Eiropas miltu pārstrādes produktu tirgu var raksturot kā samērā maz mainīgu un neaugošu ilgākā laika periodā, jo 77% no apgrozījuma kopvērtības sastāda viens no galvenajiem uztura pamatproduktiem - maize. Tomēr ātro uzkodu un ērti lietojamo produktu pieprasījuma straujais pieaugums dod iespēju palielināt cepumu, kūku un smalkmaizīšu piedāvājuma apjomu. Daudzi miltu konditorejas izstrādājumi tiek ražoti industriāli un ir pieejami vienas lietošanas reizes iesaiņojumā. Cepumi un makaroni sastāda katrs 9% no kopapjoma, bet kūkas un smalkmaizītes - 8%.
1.1.Tirgus īpatnības
Cepumu segments ir cieši saistīts ar ātro uzkodu un čipsu segmentu, jo šie produkti lielā mērā tiek ražoti multinacionālās kompānijās, kuras parasti piedāvā plašu produktu spektru. Maizes eksports ir samērā niecīgs un saistās ar etniskajām imigrantu kopienām, kā arī eksotiskajiem maizes veidiem. Makaronu segmentā parasti katras valsts piedāvājumā apmēram pusi sastāda vietējais piedāvājums, pusi - imports no Itālijas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация