Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:439931
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Valsts aģentūra “Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs”.
Valsts aģentūra “Latvijas nacionālais akreditācijas birojs” pilda nacionālās akreditācijas institūciju funkcijas un uzdevumus, nodrošinot vienotas, starptautiski atzītas akreditācijas sistēmas funkcionēšanu, kas nodrošina Latvijas atbilstības novērtēšanas institūciju darbības atzīšanu Eiropas savienības līmenī.
V/a "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" (turpmāk – LATAK) nodrošina vienotu atbilstības novērtēšanas sistēmu laboratorijām, sertifikācijas, inspekcijas institūcijām un vides verificētājiem, kuru rezultāti būtu starptautiski atzīti, atbilstoši Latvijas tautsaimniecības vajadzībām un dotu iespēju apliecināt Latvijas uzņēmēju ražoto produktu un sniegto pakalpojumu atbilstību Eiropas un starptautiskajiem standartiem. LATAK sniedz savus pakalpojumus arī citās valstīs atbilstoši valdības noslēgtajiem sadarbības līgumiem un vienošanās.
LATAK uztur un pilnveido biroja kvalitātes vadības sistēmu atbilstoši LVS EN ISO/IEC 17011:2004 standarta prasībām, ievērojot LVS EN ISO 9001 standarta principus, un EA ieteikumiem un lēmumiem un nodrošina, ka tā ir izprasta un ieviesta visā akreditācijas sistēmas darbībā. LATAK savā darbībā ievēro labas pārvaldības principus. EMAS verificētāju vērtēšana tiek veidota atbilstoši Eiropas Komisijas Regulai 1221/2009. Laboratoriju vērtēšana Labas laboratoriju prakses jomā tiek veikta atbilstoši MK noteikumiem, direktīvai 2004/9/EK un OECD principiem.
LATAK novērtē, akreditē un uzrauga testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju, sertificēšanas un inspicēšanas institūciju atbilstību LVS EN 45000 un LVS EN ISO 17000 sērijas standartos, medicīnas laboratoriju atbilstību LVS EN ISO 15189 standartā, SEG verificētāju atbilstību LVS EN ISO 14065 standartam un EK Regulas 600/2012 prasībām, Latvijas Republikas normatīvajos aktos, Eiropas Kopienas normatīvos aktos noteiktajām prasībām, saskaņā ar EA, IAF, ILAC, FALB un OECD vadlīnijām un lēmumiem reglamentētajā un nereglamentētajā sfērā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация