Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:504618
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Modeļsaimniecībā ‘’Vītoli’’ strādā gan ar lopkopību, graudkopību un nedaudz ar dārzkopības audzēšanu.
2. Viss lielākās platības aizņem vasaras rapsis (91 ha), ziemas tritikāle (65 ha) un vasaras mieži (61 ha), bet viss mazāk kartupeļi (23 ha) un galviņkāposti (9 ha).
3. Sastādot mēslošanas plānu, varbūt labāk varēja sastādīt pakaišu kūtsmēslu un vircu sadali pa laukiem un izvērtēt vai tomēr nevajadzēja vircu izmantot kompostam, vai arī lieto lielākas pakaišu normas, kas saistītu vircu tajā.
4. Saimniecībā paredzēts veikt pamatkaļķošanu 65 ha platībā, kur ir vidēji skāba reakcija un uzturošo kaļķošanu pārējās platībās. Augsnē tiks iestrādāti 345.1 t dolomītmiltu no SIA ‘’Saulkalnes S’’. Kopējās kaļķošanas izmaksas ir 7592.2 EUR. Kaļķošana nav lēts prieks, bet zinot to, ka tas ir priekš ilgtermiņa, tad manuprāt tas noteikti atmaksāsies.
5. Bilances intensitāte saimniecībā ir 121 % N, 124.29 % P2O5 un 114.86 % K2O. Pēc iegūtajiem rādītājiem var secināt, ka slāpeklis ir vienīgais, kas iekļāvies normā, bet fosfors un kālijs nav. Saimniecībai ir nepieciešams padomāt par mēslošanas palielināšanu, izmantot organiskos mēslus arī citos laukos, lai palielināt OV saturu.
6. Izstrādājot plānu varu secināt, ka mēslošana pilnīgi noteikti var palielināt kūltūraugu ražību un spēj uzlabot augsnes īpašības.
7. Manuprāt, katram zemniekam ir nepieciešams sastādīt šādu plānu, saprast kādas augsnes ir saimniecībā, kādas ir to īpašības. Kā arī saprast vai vispār tas, ko dari ir pareizi un ekonomiski. Noteikti tas nav viegls darbs izstrādāt šādu darbu, tāpēc ja nav šo zināšanu par šo plānu, ieteiktu griezties pie firmām, kas nodarbojas ar šīm lietām. Tas noteikti atmaksāsie, ja ne pirmajā gadā, tad otrajā noteikti.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация