Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:121231
 
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Politiskā situācija Eiropā trīsdesmito gadu beigās veidojās ļoti sarežģīta. Pēc tam, kad A.Hitlers 1935.gadā lauza Versaļas līgumu, rietumvalstu attieksme pret Vācijas pieaugošo agresīvo politiku nebija viennozīmīga. Šajā ziņā īpaši izcēlās Anglijas politiķi, kuri pieturējās pir samierināšanas politikas, ar to saprotot miera nodrošināšanu Eiropā, izpildot A.Hitlera „saprotamās drošības prasības”. Šie „samierinātāji” veidoja politiku, kas radīja mānīgu priekšstatu par A.Hitlera un Vācijas agresīvo nolūku apmēriem.
1938.gada 12.martā vācu karaspēks iebruka Austrijā, un pēc gada – 1939.gada 15.martā Vācija okupēja Čehiju, kuru piespieda noslēgt t.s. protektorāta līgumu, kas čehu teritorijas Bohēmiju un Morāviju pārvērta par vācu protektorātu. Tā paša gada 22.martā Lietuva bija spiesta atdot Vācijai Mēmeles apgabalu.
Šāda notikumu attīstība uztrauca Padomju Savienību, un 1939.gada 28.martā PSRS ārlietu ministrs nāca klajā ar paziņojumu, ka Padomju Savienība nekad nepieļaus iespēju, ka kāda trešā valsts uz jebkādu vienošanos pamata likvidēs Igaunijas un Latvijas patstāvību. Šāds PSRS ārlietu ministra paziņojums bija domāts kā brīdinošs signāls Vācijai, ka Padomju Savienība vēlas saglabāt savas intereses Igaunijā un Latvijā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация