Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:104717
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Kas ir monopols?    4
3.  Monopolu veidi    5
4.  Monopolisms Latvijā    6
5.  Pretmonopolu likumi    8
6.  Konkurences likums    8
7.  Nobeigums    11
8.  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Šajā referātā tiks raksturots monopolisms, tā raksturīgākās iezīmes un īpatnības Latvijā. Taču galvenā uzmanība tiks pievērsta ne tikai Latvijas monopoluzņēmumiem, bet arī to galvenajām problēmām kopumā.
Pirmās divas nodaļas tiks veltītas monopola kā jēdziena izskaidrošanai un monopolu veidu vispārīgam raksturojumam. Taču kā piemēri tiks nosaukti tikai Latvijas monopoluzņēmumi.
Kopš neatkarības iegūšanas, Latvija ir attīstījusies dažādās jomās un visnotaļ pozitīvi. Pirms vairākiem gadiem cilvēkiem praktiski nebija izvēles brīvības, visur valdīja monopols. Taču ar laiku monopoldarbība Latvijā tika izskausta. Šeit jāpiemin Konkurences likums, kurš tika pieņemts 1997.gadā, lai ierobežotu monopoldarbības attīstību Latvijā. Par to būs arī atsevišķa nodaļa.
Monopoluzņēmums atšķiras no konkurējoša uzņēmuma, ar to, ka tas var nerūpēties par pakalpojumu vai preču daudzuma palielināšanu, bet ierobežot ražošanas pieaugumu. Pilnīgi pietiek palielināt cenas, līdz ar to arī palielināsies ienākumi. Tiek uzskatīts, ka monopols sekmē nevienlīdzības pieaugumu ienākumu ziņā. Milzīgi monopoli iegūst ekonomisko un arī reālo politisko varu, kas līdzvērtīga nelielu valstu varai. Tāpēc monopolam var būt lielāka ietekme, nekā daudzi varētu iedomāties.
Tiks raksturoti arī Latvijas monopoluzņēmumi, to darbība, taču Latvijā tādu uzņēmumu nav daudz. Un tas, ka šādi uzņēmumi pastāv, ir vairāk pozitīvs aspekts nekā negatīvs.
Šim referātam izmantoju piecas grāmatas, kurās monopols tika raksturots ļoti sīki un detalizēti. Es centos apkopot pašu galveno par monopolu, tā raksturīgajām iezīmēm, kā arī par monopolisma attīstību Latvijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация