Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:430971
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANALĪTISKS PROBLĒMAS IZKLĀSTS    4
1.1.  PAR KO IR RUNA    4
1.2.  KAS IESAISTĪTI? IESAISTĪTO INTERESES    4
1.3.  KURAS NO PUŠU INTERESĒM TIEK IETEKMĒTAS POZITĪVI UN KURAS NEGATĪVI?    6
  VAI PASTĀV PROBLĒMAS ALTERNATĪVS RISINĀJUMS?    8
2.1.  BRAUKT. NOBRAUKT. AIZBRAUKT. (POLICIJA, CEĻI, ZĪMES)    8
2.2.  NARKOMĀNIJA AUTOVADĪTĀJU VIDŪ    10
  REZUMĒJUMS    12
  IZMANTOTIE MATERIĀLI    13
Фрагмент работы

ANALĪTISKS PROBLĒMAS IZKLĀSTS

1.1. Par ko ir runa

Rīgā, Ziepniekkalna dzīvojamā rajonā, notika šogad traģiskākā un lielākā avārija. Deviņpadsmit gadus vecais D.Veremeičiks neizvēlējās pareizo braukšanas ātrumu un nenovaldījis automašīnu BMW, uzbrauca uz ļaužu pilnas ietves. Vainīgais pirms notiekošā bija lietojis narkotikas. Negadījumā gāja bojā trīs cilvēki - 19 gadus veca meitene, 42 gadus vecs vīrietis un aptuveni 30 gadus veca sieviete. Smagi traumēta ir divus gadus veca meitenīte. Pats vadītājs negadījumā tikai nedaudz sasitis galvu.
Autotransporta prokuratūra jauneklim uzrādīja apsūdzību par ceļu satiksmes notikumu pārkāpšanu , kuru rezultātā iestājusies cietušā nāve. Par noziegumu vainīgo varētu sodīt ar brīvības atņemšanu līdz 10 gadiem, kā arī autovadītāja tiesību atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem.
Lai gan prokurore lūdza D.Veremeičikam piespriest brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, tiesa viņam noteica četru gadu cietumsodu, atņemot autovadītāja tiesības uz 5 gadiem. Sodu D.Veremeičikam nāksies izciest atklātā tipa cietumā...

Vai pastāv problēmas alternatīvs risinājums?

2.1. Braukt. Nobraukt. Aizbraukt. (Policija, ceļi, zīmes)

Protams, bramanīgais jaunietis ir galvenais vaininieks - daudz par ātru viņš brauca pilsētā, turklāt pats labi to apzinājās jau vēlāk, aizbēgdams no policijas iecirkņa.Todien bija tikko nolijis lietus. Bet šai traģēdijai ir vēl arī citi apstākļi.Puisis veica manevru, kādus ik dienas Rīgā veic tūkstošiem autovadītāju. Jā, tas ir riskanti iebraukt pretējā kustības joslā, lai atkal pēc brīža atgrieztos savējā, kura taču bijusi kāda tūļas - trolejbusa, satiksmes autobusa vai mācību auto aizņemta. Tā ložņājošos riskētājus (?), nekauņas (?), galu galā - ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus biezajā automašīnu straumē redzam nepārtraukti. Kas viņus mudina tā darīt? Vai vienmēr tie ir lēnie braucēji, kas aizņem labo braukšanas joslu? Nebūt ne, jo visbiežāk no divām braukšanas joslām vienā virzienā braukšanai izmantojama ir tikai viena, proti - kreisā. Labā josla, gandrīz visur, kur tādas ir, tagad daudziem ir kļuvusi par bezmaksas stāvvietu. Un šīs ielas, un šīs vietas visiem ir labi zināmas.
Ka varētu atturēt steidzīgos nekauņas no pretējās kustības joslas lietošanas? Taču tā pati ceļu policija. Ir ielas un situācijas, kas acīmredzot izaicina uz dzīvībai bīstamiem manevriem, un skrējēji policijas tīklos tur paši prasās iekrist kā tauriņi. Ja vien tīkli ir izlikti. Varbūt regulāra sodīšana varētu mazināt viņu vēlmi apdraudēt ne vairs tikai citus cilvēkus, bet arī savus maciņus. Ja jau ceļa zīmju valodu nesaprot.
Statistika rāda, ka šogad no ceļu satiksmes negadījuma vietas aizbēguši trīs tūkstoši autovadītāju. Pagājušajā gadā tādu bija nedaudz pāri diviem tūkstošiem, un, kas vēl dīvaināk - policija notvērusi vien pusi no šiem bēgļiem.Tātad ir vērts bēgt.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация