Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:925695
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Motivēšanas teorijas    4
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Ievads
Motivācija ir dinamisks process, kura gaitā cilvēkos rodas vēlme darboties, lai sasniegtu biznesa mērķi, lai apmierinātu savas personīgās vajadzības un iegūtu maksimālo apmierinājumu. Uzņēmums bez kolektīva nevar pastāvēt tāpat kā kolektīvs bez uzņēmuma. Darbinieku motivāciju var paaugstināt piešķirot prēmijas, kuras piešķir par kādiem īpašiem nopelniem un sasniegumiem vai par labi padarītiem tiešajiem darba pienākumiem. Taču ilgtermiņā ir nepieciešami citi atzinības elementi, tiek investēti darbinieku atpūtas pasākumiem, uzņēmumi rūpējas par darbinieku veselības aprūpi, izglītības iegūšanu un profesionālo iemaņu paaugstināšanu. Patlaban arvien vairāk darbinieku izvēlas saņemt atzinību no darba devēja citās formās. Ir arī izņēmumi, kad darbinieks par ārpus saviem pienākumiem un darba laika, un pēc savas iniciatīvas paveikto var saņemt būtisku atalgojumu.
Kvalificēts un lojāls darbinieks ir uzņēmuma lielākais kapitāls. Mūsdienu mainīgie darba tirgus apstākļi un cīņa par labākajiem darbiniekiem, šķiet, ir vienas no raksturīgākajām 21. gadsimta darba tirgus iezīmēm. Salīdzinot darba motivācijas sistēmas Latvijas vadošajos uzņēmumos ar citu valstu vadošajiem uzņēmumiem, tad tās ir līdzīgas un atbilstošas tendencēm modernā personāla vadībā. Taču kopumā Latvijā pietrūkst profesionālu zemākā un vidējā līmeņa vadītāju. Daudzos uzņēmumos darbinieku motivēšana būtu sekmīgāka, ja vadītāji būtu motivētāki un kompetentāki motivēt.
Referāta mērķis ir izzināt motivēšanas teorijas no teorētiskā viedokļa un to pamatojums tika iegūts no dažādām mācību literatūras grāmatām, kā arī tika apskatīta motivācijas nozīme un esamība uzņēmumos, kā darbinieki tiek motivēti. Darba autors, lai atspoguļotu dažādu uzņēmumu pielietotās metodes un vadītāju viedokļus par motivēšanu, tika izmantoti dažādi žurnālu un avīžu raksti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1135720
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация