Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699812
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvijas muitas vispārīgs raksturojums    4
2.  OCAI tests    4
3.  Latvijas muitas organizācijas kultūras efektivitātes novērtējums un uzlabošanas iespējas    7
3.1.  Pētījuma metodoloģijas un pētījuma norises raksturojums    7
3.2.  Vērtību, pārliecību, nostādņu izpēte un novērtējums Latvijas muitas iestādē    8
  Secinājumi un priekšlikumi    9
  Izmantoto avotu saraksts    10
  Pielikumi    11
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Kopumā vērtējot VID muitas iestādes Rīgas muitas kontroles punkta anketēto darbinieku vērtības un pārliecības, darbs muitas iestādē vairumam darbinieku saistās ar stabilu un garantētu atalgojumu. Tas nozīmē, ka darbu muitā vairums darbinieku izvēlas dēļ stabilitātes un garantijām, ko sniedz darbs šajā iestādē. Tieši šī iemesla dēļ vairums respondentu arī turpmāk vēlas strādāt muitas iestādē.
Līdztekus stabilam atalgojumam, vairumam anketēto VID muitas iestādes Rīgas muitas kontroles punkta darbinieku kā motivators, neskatoties uz dažkārt neapmierinošo atalgojumu, ir tā saprotamība un stabilitāte. To, ka VID muitas iestādē, pēc vairuma darbinieku domām, atalgojums nav tik liels, kā viņi vēlētos, kompensē iespēja strādāt draudzīgā kolektīvā un ikdienā saņemt tiešā vadītāja atbalstu.
Latvijas muitas organizācijas kultūras specifika ir atbilstoša valsts pārvaldes iestādēm raksturīgajai. Latvijas muitas organizācijas kultūra, pēc Latvijas muitas organizācijas Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta darbinieku atzinuma, ir atbilstoša hierarhiskajai kultūrai.
Ņemot vērā Latvijas muitas organizācijas darbības specifiku, tās pašreizējā kultūra vērtējama kā atbilstoša un nodrošina organizācijas mērķu sasniegšanu, tās funkciju izpildi un sistemātisku darbību.
Darba autors gan norāda, ka Latvijas muitas organizācijas darbinieki organizācijas kultūru vēlētos redzēt savādāku. To var interpretēt tā, ka, lai arī organizācijas darbinieki apzinās, ka pašreizējā kultūra ir atbilstoša muitas iestādes darbības specifikai, viņi vēlētos to redzēt savādāku. Tas nozīmē, ka Latvijas muitas organizācijas darbinieki ar pašreizējo organizācijas kultūru nav pilnībā apmierināti.
Darba autors domā, ka darbinieku viedoklis un neapmierinātība ir viens no faktoriem, kas ar laiku var izraisīt to mainību, proti, darbiniekiem, ja tie ilgstoši ir neapmierināti ar darbu un tajā valdošo kultūru, var rasties vēlme mainīt darba vietu. Proti, doties tādas darba vietas meklējumā, kuras kultūra atbilst viņu vēlmēm.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1351380
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация