Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:820653
 
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šis piemērs parāda kā MNK var maksāt nodokļus tajā valstī, kurā ir viszemākā nodokļu likme no tām kurās tā darbojas. Nepareiza vērtības noteikšana pārdodot pāri robežām savus produktus savām filiālēm citur ir daudzās valstīs ir nelegāla, taču to ir ļoti grūti pierādīt. ASV Iekšējo Ienākumu Dienests (Internal Revenue Service) vairākkārt ir apvainojis Toyota par to, ka šis uzņēmuma vairākkārt ir pārvērtējis savai ASV filiālei pārdoto kravas automašīnu, vieglo auto un automašīnu rezerves daļu vērtību, taču nekad nav to pierādījis. Tieši Japāņu autofirmu nodokļu apiešanas manevri bija cēlonis ASV īslaicīgam Japānas preču ievešanas aizliegumam 1996. gadā.
Otra svarīga priekšrocība, ko izmanto MNK ir darbaspēka izmaksu atšķirības dažādās valstīs. Šo priekšrocību pamatā izmanto MNK, kuru produktu ražošanā ir nepieciešami lieli darbaspēka resursi, piemēram, elektroniku ražojošas firmas (IBM, Hitachi, Matsushita u.c.), sporta apģērbus ražojošas firmas (Nike, Reebok) u.c. Samazinot darbaspēka izmaksas var radikāli palielināt ieņēmumus un peļņu. Piemēram, Nike sporta kurpju izmaksas Vjetnamas fabrikās ir $5, taču mazumtirdzniecības cena ir $140.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация