Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409641
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijā ir salīdzinoši daudz paaugstināto riska rūpniecības objektu, kuri avārijas gadījumā var apdraudēt cilvēka dzīvību un radīt būtisku kaitējumu apkārtējai videi. Ventspils ir stratēģiski nozīmīga tranzīta pilsēta gan Latvijā, gan Baltijas reģionā, kur krustojas gan auto, gan dzelzceļa, gan cauruļvadu un jūras tranzīta ceļi.
Ventspilī ir 6 potenciāli bīstamie komercobjekti, tie ir: A/S „VENTAMONJAKS’’, SIA „VENTALL TERMINĀLS’’, SIA ”VARS’’, SIA ”VENTSPILS NAFTA TERMINĀLS’’, A/S „VENTBUNKERS’’, SIA „LATVIJAS PROPĀNA GĀZE’’ Ventspils gāzes uzpildes stacija. Visi šie uzņēmumu Ventspils teritorijā nodarbojas ar bīstamo komercdarbību. Visvairāk pārvadātie produkti Ventspils teritorijā ir dažādas ķīmiskās vielas un to produkti. Kravu pārvadātāji un uzņēmumi, kas nodarbojas ar bīstamo vielu pārkraušanu un uzglabāšanu kļūst potenciāli bīstami Ventspils iedzīvotājiem, jo vielu noplūdes gadījumos visvairāk tiek ietekmēta cilvēka veselība. Tāpēc ir svarīgi bīstamajos objektos regulāri veikt potenciālo risku analīzi un veikt risku samazināšanas pasākumus, kā arī izglītot iedzīvotājus par rīcību katastrofu un to apdraudējumu gadījumos. Cilvēku drošībai var kaitēt arī citi faktori, kuri ir iespējami Ventspils teritorijā, tie ir: plaši ugunsgrēki, vētras, plūdi, radiācijas noplūdes u.c. Tāpēc nepieciešams savlaicīgi sagatavoties šo katastrofu likvidēšanai, ja tāda nepieciešamība radīsies. Lai novērstu iespējamās katastrofas ir izstrādāti valsts un Ventspils pilsētas lēmumi un noteikumi, kas saistīti ar iedzīvotāju veselības un dzīvības aizsardzību, saimnieciskās darbības drošības garantēšanu, kas regulē bīstamo uzņēmu darbību un nodrošina citu iespējamo draudu novēršanu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация