Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:788857
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Katastrofas apjoms    3
2.  Reaģēšanas pasākumi    4
3.  Seku likvidācijas pasākumi    5
4.  Preventīvie pasākumi    7
5.  Gatavības pasākumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

5. Gatavības pasākumi
Jāsecina, ka šajā situācijā gatavības pasākumi bija veikti, bet ne tādā apjomā, lai būtu ļoti efektīva reaģēšana uz katastrofu. No iepriekšminētās informācijas redzams, ka attiecīgie dienesti reaģēja tūlīt, kad tika saņemtas ziņas par šo katastrofu. Tātad attiecīgie dienestiem bija noteikts plāns, kā reaģēt šādas katastrofas gadījumā.
ASV ir normatīvie akti, kas regulē naftas ieguves saimniecisko darbību, sadarbību starp dienestiem. Tomēr ir redzams, ka nebija izstrādāts pilnīgs plāns, kā uzreiz novērst katastrofas apjoma palielināšanos, tas arī noveda līdz liela apjoma naftas izplūšanas. Tā kā naftas izplūšana tika apturēta izmantojot jaunu tehnoloģiju, jāsecina, ka notiekot šādām līdzīgām katastrofām attiecīgie dienesti būs sagatavoti un spēs arī attiecīgi darboties.
Redzams, ka ASV ir attīstīti avārija un glābšanas dienesti, ir pieejams pietiekami liels tehnikas daudzums, aprīkojums un cilvēku resursi. Notiek arī attiecīgās mācības un treniņi, kā arī notiek brīvprātīgo apmācība. Tas ir ļoti būtiski, jo liela apjoma katastrofu gadījumos palīdzība ir nepieciešama. Ir veiksmīga sadarbība starp dienestiem, kā arī tika veiksmīgi iesaistīts arī karaspēks.
Šīs katastrofas situācijā trūka attiecīgo zināšanu, kā efektīvāk un ātrāk pārtraukt naftas noplūdi no naftas urbuma. Tātad nepieciešam izpēte.
Lai gatavības pasākumi būt efektīvāki līdzīgu katastrofu gadījumā, tika sasaukta īpaša komisija, kas izvērtēja šīs katastrofas cēloņus, vēlreiz izvērtēja riskus naftas ieguves saimnieciskajā darbībā vispār. To noskaidrošana ir nozīmīga, lai tiktu veikti preventīvie un gatavības pasākumi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация