Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:620942
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Napoleons Bonaparts bija izcils taktiķis un karavadonis, kas izbūvēja savu valsti ar Eiropu centrā kā patvērumu. Napoleons savu popularitāti ieguva pateicoties stiprai gribai un izturībai, lielai darbaspējai un neatlaidībai uzstādīto mērķu sasniegšanā.
Napoleons Bonaparts ir dzimis 1769. gadā Korsikā, kas īsi pirms tam bija pievienota Francijai. Viņa tēvs piederēja pie zemākās muižniecības un bija advokāts. Ģimene viņam bija liela, tāpēc nācās dzīvot diezgan ierobežotos apstākļos. Viņa desmitā mūža gadā tēvs Napoleonu nodeva kādā Francijas kara skolā, kur tas mācījās ar vidējām sekmēm. Papildinājies artilērijas mākslā Parīzes kara skolā, Napoleons uzsāka kara dienestu kā artilērijas virsnieks. Revolūcijai izceļoties, Napoleons bija tās dedzīgs piekritējs. Terora laika viņš turējās jakobīņu puse. Pir­moreiz savas lielās militārās spējas Napoleons pierādīja Tulonas aplenkša­nā (1793), kas, angļu eskadras atbal­stīta, bija sacēlusies pret konventu. Pē­dējā kara pulki aplenca pilsētu. Napo­leons te tik veikli koncentrēja aplencēju artilērijas uguni uz angļu kuģiem, ka tie bija spiesti aizbraukt, un Tulona krita. Šādu nopelnu dēļ konvents pa­augstināja Napoleonu Bonapartu par ģenerāli. No šī laika iesākās Napo­leona spīdošā karavadoņa karjera. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация