Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:807694
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  “Neatkarīgo iestāžu” jēdziens    4
2.  “Neatkarīgās iestādes” Latvijā    5
3.  Latvijas Bankas loma valsts pārvaldē    7
4.  Centrālās vēlēšanu komisijas neatkarības nozīme    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Publiskās tiesības kā jurisprudences termins vispirms saistās ar tām dzīves sfērām, kuras cilvēkiem vistiešāk šķiet publiskas. Viena no tādām jomām, kas arī pieder publisko tiesību kategorijai, ir valsts pārvalde un tās institucionālā sistēma.
Tikpat kā ikvienam iedzīvotājam ir vairāk vai mazāk zināms, ka valsts institūcijas ir sakārtotas kaut kādā sistēmā. Taču cilvēki neizprot un nepievērš uzmanību tam, kurai ministrijai vai vēl kādam birokrātiskajam aparātam iestāde ir padota. Tomēr tam ļoti bieži ir būtiska vai pat izšķiroša nozīme, kaut vai tādu iemeslu dēļ kā iestādes darbības kontrole vai lēmumu apstrīdēšanas kārtība.
Valsts iestāžu kontroles iespējamība demokrātiskās valstīs ir viens no svarīgākajiem rādītājiem. To nodrošina stabila un vienota valsts pārvaldes sistēma, kurā visas iestādes ir padotas izpildvarai (Latvijā – Ministru kabinetam) vai kādai citai institūcijai, kas savukārt atkal ir tieši vai pakārtoti padota valdībai.
Papētot Latvijas Republikas valsts pārvaldes struktūru, tur atrodamas vairākas valsts iestādes, kuras neiekļaujas šajā sistēmā, jeb tā saucamās “neatkarīgās iestādes”, kuras nav padotas ne Ministru kabinetam, ne kādai citai valsts institūcijai. Līdz ar to var rasties problēmas ar šo iestāžu kontroles un uzraudzības mehānismiem.
Šajā referātā centīšos noskaidrot, kuras valsts iestādes Latvijā darbojas “neatkarīgi”, izpētīt to darbību un izanalizēt nepieciešamību pēc to iekļaušanas kādā ministrijas padotībā vai tieši otrādi – neatkarības saglabāšanas. Tā kā visas iestādes aptvert būtu pagrūti un nebūtu nepieciešami, situācijai ilustrēšanai un analīzei izvēlējos divas redzamākās un labāk pazīstamās – Latvijas Banku un Centrālo vēlēšanu komisiju, pieņemot, ka citās “neatkarīgajās iestādēs” situācija ir līdzīga, atšķirīgas ir tikai jomas, kurās tās darbojas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1204688
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация