Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:303029
 
Оценка:
Опубликованно: 11.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  MOTIVĒŠANAS TEORIJU BŪTĪBA UN EVOLŪCIJA    4
2.  MŪSDIENU MOTIVĒŠANAS TEORIJAS    7
2.1.  SATURA MOTIVĒŠANAS TEORIJAS    7
2.2.  NORISES MOTIVĒŠANAS TEORIJAS    10
2.3.  STIMULĒJOŠĀS MOTIVĒŠANAS TEORIJAS    12
3.  MOTIVĀCIJAS PROBLĒMAS UN AKTUALITĀTES PUBLISKAJĀ SEKTORĀ    15
  SECINĀJUM    22
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    24
  PIELIKUMS    25
Фрагмент работы

IEVADS

Motivētiem darbiniekiem ir ļoti nozīmīga loma organizācijas veiksmīgā darbībā un attīstībā, – šis apgalvojums nekad nav bijis tik patiess un aktuāls kā mūsdienās. Tomēr salīdzinot ar biznesa vidi, motivācijas sistēmu un modeļu izveide publiskajā sektorā ir daudz sarežģītāk.. Privātajā sektorā strādājošiem uzņēmumiem priekšrocībā ir tā, ka tie paši var noteikt, kā sadalīt savu peļņu un cik un kur ieguldīt, sekojot līdzi aktualitātēm un tirgus tendencēm. Turpretī publiskajā sektorā pamata motivēšanas paņēmieni, kā piemēram algas, prēmijas, piemaksas tiek noteiktas, pamatojot uz atbildīgo institūciju izdotajiem normatīvajiem aktiem, kurus bieži vien nav iespējams strauji mainīt un pielāgot.
Bez tam pēdējā laikā, pamatojoties uz ekonomisko krīzi valstī un taupības plāniem Latvijā, Valsts kontroles aizrādījumiem aizvien biežāk izskan viedoklis, ka valsts ierēdņu motivācijas sistēma ir nepamatota un neefektīva. Tieši tāpēc es izvēlējos rakstīt studiju darbu par šo tematu, lai izpētītu aktuālo situāciju un problēmas darbinieku motivēšanas jautājumos publiskajā pārvaldē, tādējādi labāk apgūstot studiju kursu „Pārvaldes teorija”.
Studiju darba pētījuma priekšmets ir personāla motivācija pārvaldes procesā. Pētījuma objekts – Latvijas un ārzemju pārvaldes teorijas zinātnieku atziņas, kā arī esošā situācija Latvijas un Eiropas savienības publiskajā sektorā ar personāla motivāciju saistītajos jautājumos. Darba mērķis ir aplūkot personāla motivēšanas jēdzienu, nozīmi un populārākās teorijas, kā arī konstatēt un pētīt, kādas ir aktualitātes un problēmas ar personāla motivēšanu saistītajos jautājumos praksē publiskajā sektorā. Lai sasniegtu šo mērķi tiek izvirzīti šādi darba uzdevumi:
1) Izpētīt motivācijas jēdzienu, motivēšanas teoriju būtību un attīstību;
2) Analizēt un salīdzināt mūsdienās populārākās motivēšanas teorijas;
3) Aplūkot aktuālākās tendences Latvijas un Eiropas Savienības publiskā sektora darbinieku motivēšanas praksē, identificēt lielākās problēmas Latvijas iestādēs darbinieku motivēšanas jautājumos, kā arī piedāvāt šo problēmu risinājumus.
Darba rakstīšanai izmantoju zinātnisko literatūru, kas rakstīta mūsdienās, periodiskos izdevumus, tīmeklī pieejamos resursus, kā arī normatīvos aktus. Rakstot studiju darbu pārsvarā tika pielietotas analīzes un salīdzināšanas metodes.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1125386
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация