Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:655963
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pieklājīga un patīkama uzvedība ir tikusi augstu vērtēta jau ļoti sen. Pieklājības normas ir veidojušas un pārveidojušās visā cilvēces attīstības gaita, saskaņā ar attiecīgā laika paražām un tradīcijām. Lai gan universāla modeļa nav, visur pasaulē augstu tiek vērtēti lietišķo attiecību pamatprincipi: laipnība, cieņa, sapratne un, protams, „zelta morāles” princips - izturieties pret citiem tā, kā gribat, lai citi izturas pret jums!.


Sasveicināšanās
Sasveicinoties svarīgi ir ievērot noteiktu kārtību. Latvijā saskaņā ar pieklājības likumiem jaunākais vienmēr pirmais sveicina vecāko, vīrietis – sievieti, meitene – kungu gados, padotais – priekšnieku. Šāda kārtība pastāv daudzviet pasaulē. Biznesa attiecībās saskarsmes kārtību nosaka nevis vecums, bet ieņemamais amats.
Ienākot telpā vai pievienojoties kādai cilvēku grupai, pirmais sveicina ienācējs neatkarīgi no dzimuma vai statusa. Sasveicinoties cilvēki viens otru uzrunā. Latviešu valodā otrās personas uzrunas formas atšķiras atkarībā no cilvēka vecuma vai amata. Piemēram, augstāka ranga amatpersonas vienmēr uzrunā ar „Jūs”, bet tuvus draugus uzrunā ar ‘Tu”. Lai pārietu uz „Tu”, iniciatīva ir jāgaida no augstākstāvošas personas. Oficiālās iestādēs un publiskās runās nevajadzētu pārak uzsvērti lietot uzrunu „Tu”. To neklājas darīt pat paziņām, tuviem draugiem un cilvēkiem, kuri diendienā viens otru uzrunā ar „Tu”. Savukārt, piemēram, angļu valodā skaitļa atšķirību nav, ir tikai viena uzrunas forma „You”.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1187822
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация