Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Nepilngadīgo likumpārkāpēju un viņu izdarīto noziedzīgo nodarījumu raksturojums

     Оцененный!

    Реферат24 Право

4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:172790
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Nepilngadīgā raksturojums    6
2.  Nepilngadīgo noziedzīgo nodarījumu dinamika    9
3.  Nepilngadīgo noziedzīgo nodarījumu struktūra    12
4.  Vadošie faktori un motīvi, kas veicina nepilngadīgo noziedzību    21
  Nobeigums    27
  Izmantotās literatūras un tiesību avotu saraksts    29
Фрагмент работы

Pasaulē notiekošie procesi, kas saistīti ar dažāda veida aktivitātēm, ietekmē kā ikvienas valsts, tā arī starptautiskās noziedzības līmeni un raksturīgākās tendences.
Bērni un jaunieši ir katras sabiedrības būtiska sastāvdaļa. Tieši tādēļ ir tik svarīgi, kādā vidē šī paaudze aug, un kādi ir faktori, kas ietekmē viņu domāšanu un rīcību. Diemžēl jāsaka, ka nereti šī rīcība nebūt neatbilst vispārpieņemtajiem morāles un ētikas standartiem.
Lai gan, kā zināms, starptautiskajās cilvēktiesībās bērni tiek uzskatīti par vienu no vismazāk aizsargāto iedzīvotāju grupām, tomēr tas neizslēdz iespēju bērnus, nepilngadīgos saukt pie atbildības, par viņu izdarītajiem noziedzīgiem nodarījumiem. Ņemot vērā astoņpadsmit gadus nesasniegušu personu, t.i. nepilngadīgo, vecuma specifiku, t.i. viņu sociāli - psiholoģiskās īpatnības, kas ietekmē arī likumu prasību izpratni, Krimināllikumā1 tika ieviesta VII nodaļa – “Nepilngadīgo kriminālatbildības īpatnības”, kurā tika ietvertas normas, kas regulē īpašus nosacījumus, kas jāievēro, saucot nepilngadīgu personu pie kriminālatbildības un nosakot tām sodu.
Tas ir nepieciešams tādēļ, ka personas vecumā no četrpadsmit līdz astoņpadsmit gadiem, sasniedzot noteiktu attīstības līmeni, apzinās savu darbību faktisko raksturu un to bīstamību, kā arī jau spēj tās vadīt, līdz ar to arī atbildēt par izdarīto. Bet tā kā šīs personas tomēr vēl nav sasniegušas pilnīgu briedumu, tad ņemot vērā taisnīgumu un humānismu, tiek noteikti speciāli principi nepilngadīgo kriminālatbildībai atšķirībā no pilngadīgām personām. Arī vairāki bērnu tiesību aizsardzības likumi ietver sevī nosacījumus, kas skar nepilngadīgo kriminālatbildības sfēru. Tie ir ne tikai starptautiskie akti, ko Latvija ir ratificējusi, kā, piemēram, “Bērnu tiesību deklarācija”2, “ANO konvencija par bērna tiesībām”3, bet arī nacionālie tiesību akti, kā “Bērnu tiesību aizsardzības likums”4. Bez tam ir arī tiesību akti, kas tieši regulē bērnu vai nepilngadīgo kriminālatbildību, - likums “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu nepilngadīgajiem”5 un jau minētā Krimināllikuma VII nodaļa.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1191920
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация