Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691205
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.06.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Tēmas izvēle    3
  Darba mērķi    3
  Nodarbinātības politika    3
  Latvijas nodarbinātības politika    4
  Nereģistrētā nodarbinātība    4
  Nodarbinātības veicināšanas pasākumi    5
  Bezdarbs - ekonomiskās krīzes sekas    6
  Latvijas atkopšanās no ekonomiskās krīzes    7
  Eiropas Savienības nodarbinātības politika    9
  Eiropas Sociālais fonds(ESF)    10
  Eiropas Nodarbinātības dienests(EURES)    10
  EQUAL programma    10
  Eiropas Globalizācijas pielāgošanas fonds (EGF)    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Secinājumi
Nodarbinātības politikai ir ļoti liela loma valsts ekonomiskajā attīstībā, tādēļ ir ļoti jāpiedomā pie tā, kādu nodarbinātības politiku īstenot, lai tai būtu pozitīvas sekas. Liela daļa uzņēmēju uzskata, ka Latvijas valsts pieļāva kļūdu īstenojot tā saucamo bezdarbnieku politiku. Viens no iemesliem ir tas, ka tie iedzīvotāji, kas bija nodarbināti nelegāli jeb bez darba līguma, varēja ļoti viegli apkrāpt valsti, uzrādot sevi kā bezdarbniekus, tādējādi iegūstot valsts materiālu atbalstu. Otra negatīvā iezīme bezdarbnieku politikai bija iedzīvotāju slinkuma veicināšana, jo daudzi iedzīvotāji apzināti nemeklēja darbu, tādēļ, ka saņēma valsts materiālu palīdzību, jo kādēļ cilvēkam jāstrādā, lai iegūtu naudu, ja nokārtojot pāris dokumentus viņš naudu dabūs tāpat.
Manuprāt, Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotie pasākumi nodarbinātības veicināšanā ir viens no iemesliem, kādēļ Latvijā samazinās bezdarbs, jo apmācot vai pārkvalificējot iedzīvotājus, darba tirgū atgriežas konkurētspējīgāki speciālisti. Tas, ka tagad Latvijā samazinās bezdarbs un ir viena no visstraujāk augošajām ekonomikām tikai vēlreiz pierāda, nodarbinātības politika ir īstenota pareizajā virzienā.
Eiropas Savienības nodarbinātības politika pirms ekonomiskās krīzes ļoti koncentrējās uz sociāli vājāk aizsargātajām sabiedrības grupām: cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, vecāka gadagājuma darbiniekiem, imigrantiem un citiem, kam ir problēmas integrēties darba tirgū. Tādēļ pēc ekonomiskās krīzes arī lielākajā daļā Eiropas Savienības bija problēmas ar bezdarbu. Eiropas Savienība izlieto diezgan lielus līdzekļus nodarbinātības politikas veicināšanai un bezdarbnieku apmācībā, ļaujot tiem atkal atgriezties atpakļ darba tirgu.
Es domāju, ka gan Latvijas, gan Eiropas Savienības nodarbinātības politkas tiek īstenotas pareizajā virzienā. Ja nesen nebūtu bijusi ekonomiskā krīze, tad es uzskatu, ka gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā būtu augsta nodarbinātība, jo to pierāda samērā straujā ekonomikas atvesaļošanās pēc ekonomiskās krīzes.


Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация