Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:527951
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šo tematu “ Normatīvo aktu sistematizācija “ izvēlējos tāpēc, ka, manuprāt, tiesību akti ir tas, kas Latvijā būtu jāsakārto, tādējādi paaugstinot tiesiskumu Rietumu valstu standartu izpratnē, labklājību un vienlīdzību valstī, jo tikai veiksmīgu reformu rezultātā šajā jomā Latvija var skatīties uz Eiropas Savienības un NATO pusi, pēc kurām tiecas visas augsti attīstītas un industriālas valstis, un, kuras sevi uzskata par konkurētspējīgām.
Šī darba mērķis ir attēlot šodienas reālo situāciju likumdošanā, paskatīties uz to no dažādu autoru viedokļiem, salīdzināt, salīdzināt ar citu valstu situācijām šajā jomā, un ieskatīties arī vēsturē, izprast tiesību aktu savstarpējās attiecības un ietekmi, pamatojoties uz tiesību aktu svarīgumu visā tiesību sistēmā.
Savā darbā galvenokārt izmantoju vairāku autoru darbus, bet vislabāk man patika I.Krastiņa un J. Jelāgina darbi, kuros , manuprāt, ir ļoti labi aprakstīta man interesējošā tēma. Par šiem darbiem tuvāka informācija ir sniegta atsaucēs turpmākajās lapaspusēs.
Normatīvie akti ir ļoti daudz un dažādi, un visus, bez šaubām, apskatīt un dziļāk iztirzāt nav iespējams, tāpēc es šajā darbā tuvāk apskatīšu normatīvo aktu hierarhiju, normatīvo aktu jaunradi, pie reizes apskatot terminus , nedaudz pieminēšu arī normatīvo aktu iedalījumu pēc to darbības jomas un normatīvo aktu pazīmes.
Viens no tiesiskas valsts stūrakmeņiem ir tiesību vara jeb tiesību virsvadība. Tiesību varas nodrošināšanai kalpo ne tikai tiesību avoti, bet arī normatīvo aktu hierarhija. Normatīvo aktu hierarhijas pamatu veido likuma vara un vispirms konstitūcijas likuma vara. Konstitūcijas likuma varas ievērošana un respektēšana ir svarīga garantija, lai netiktu pieņemti nelikumīgi un prettiesiski lēmumi.
Tiesību aktu, kas satur tiesību normas, sauc par normatīvo tiesību aktu. Piemēram, norādījumi, instrukcijas elektrotehnikas vai mēbeļu komplektācijas jomā ir normatīvi akti, bet ne tiesību akti, jo tie satur tehniskas vai citas tamlīdzīgas nejuridiskas normas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1200813
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация