Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:264759
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Galvenā daļa    3
  Vispārīgas ziņas    3
  Ģeogrāfiskais stāvoklis    4
  Reljefs    4
  Klimats    5
  Apkārtējā vide    6
  Vēsture    6
  Ievērojami cilvēki    8
  Iedzīvotāji    9
  Tradīcijas    10
  Ekonomika    11
  Tūrisms    12
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

"Norvēģija iesākās pie šīs jūras, kuru mēdz saukt par Baltijas jūru, stāvajām klintīm; pēc tam viņa izliec muguru pret ziemeļiem, un tad, kad viņa savā gājienā izlocījusies gar krācošā okeāna krastiem, tā atrod robežu Rifeju kalnos, kur piekususi izbeidzās pasaule…"
(Brēmenes Adams, XI gs.)
Referātu par Norvēģiju es izvēlējos rakstīt tāpēc, ka par šo zemi biju dzirdējis daudz nostāstu, kurus bija stāstījuši cilvēki, kas bija viesojošies un apceļojuši šo zemi. Šo cilvēku aizrautīgā stāstīšana, kā arī interesantie līdzatvestie suvenīri – troļļi, fotogrāfijas pārliecināja izvēlēties tieši šo zemi – valsti ar tās interesanto vēsturi, klimatu, dabu, iedzīvotājiem, iedzīvotāju nodarbošanos, tradīcijām utt. Vēl esmu piedalījies neklātienes konkursā par Norvēģiju, tāpēc zinu daudz par šo valsti. Mans mērķis ir uzzināt un apkopot, manuprāt, svarīgāko informāciju par Norvēģiju.
Norvēģija stiepjas gar Skandināvijas pussalas rietumu malu. Tā ir ļoti izstiepta ziemeļdienvidu virzienā un šaurākajā vietā ir tikai 7 km plata.
Norvēģijas teritoriālā platība ir 323, 958 km2. Norvēģijā kalni aizņem 72%, meži – 24%, aramzeme 3% no kopējās platības. Vidējā zemnieku saimniecība ir 1,5 ha liela. Ir arī līdz 10 ha zemes un 50 ha mežs, tos neviens necērt, bet kopj.
Norvēģija atrodas Eiropas ziemeļrietumos. Ziemeļos to apskalo Barenca jūra, rietumos - Ziemeļjūra, austrumos Norvēģija robežojas ar Zviedriju, Somiju un Krieviju. Norvēģijas teritorija ir ļoti gara, ja ziemeļu galu pagrieztu uz dienvidiem, tas aizsniegtu Romu. Skandināvijas pussala pasaules kartē izskatās pēc tīģera. Skandināvijas kalni, kas stiepjas ziemeļu – ziemeļaustrumu virzienā apmēram 1700km garumā, šķērsojot divu valstu – Norvēģijas un Zviedrijas – teritoriju. Kalnu platums ir dažāds, pārsvarā no 200 – 300 km, reizēm pat 600km. Augstākā virsotne ir Galhēpigens – 2469 m, ka atrodas Jūtunheimenes plakankalnē Norvēģijas dienvidos. Šo kalnu absolūtais vecums ir 570 milj. Gadu. Pašlaik Skandināvijas pussalas ziemeļu daļa paceļas par 3mm gadā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1180432
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация