Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:188993
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana    4
2.  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pasākumi pasaulē, Eiropā un Latvijā    8
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    13
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    14
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas krimināltiesiskā regulējuma pirmsākumi Latvijas normatīvajos aktos meklējami 1998. gada 30. aprīlī, kad stājās spēkā grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā un tika ieviests jauns – 151. pants, kurā paredzēta atbildība par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.
2. Salīdzinot piemērus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ārvalstu
krimināllikumos autors secina, ka Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa regulējums, kas atsevišķos pantos nosaka kriminālatbildību par tādu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ko persona pati ieguvusi predikatīvā nozieguma rezultātā un par tādu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kuri iegūtas citu personu noziedzīgā nodarījuma rezultātā, būtu izmantojams arī Latvijas tiesiskajā regulējumā. Pēc autora domām šis regulējums varētu uzlabot tiesību normas efektivitāti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā.
3. Izteikt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas Likuma” 30.panta 1.daĜas 3.punktu sekojošā redakcijā:
 septiņu darbdienu laikā pēc tam, kad saņemts Kontroles dienesta rakstveida pieprasījums, kas izriet no likuma subjekta ziņojuma, Latvijas valsts iestādes vai šā likuma 62.pantā minētās iestādes un institūcijas sniegtās informācijas, sniegt tam šajā likumā paredzēto funkciju veikšanai nepieciešamo likuma subjekta rīcībā esošo informāciju un dokumentus par tādu klientu vai tā darījumu, līdzekļu izcelsmi un to tālāku kustību, ko likuma subjekts ir ieguvis, izpildot šā likuma prasības. Pēc Kontroles dienesta īpaša lūguma, sniegt atbildi Kontroles dienesta rakstveida pieprasījumā norādītajā laika posmā. Ņemot vērā sniedzamās informācijas un dokumentu apjomu, pēc saskaņošanas ar Kontroles dienestu pieprasījuma izpildes termiņu var pagarināt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация