Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897939
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Noziedzīgi iegūti līdzekļi, legalizācija un tās novēršana    5
1.1.  Kas ir noziedzīgi iegūti līdzekļi un to legalizācija    5
1.2.  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests – Kontroles dienests    6
2.  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pārtraukšanas problēmas    9
3.  Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pārtraukšanas problēmas būvniecības nozarē    11
  NOBEIGUMS    14
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    16
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Izstrādājot referātu „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pārtraukšanas problēmas būvniecības nozarē”, tika izdarīti vairāki secinājumi, no kuriem svarīgākie ir:
Naudas atmazgāšana ir apzināta īpašuma vai finanšu līdzekļu patiesā rašanās avota slēpšana, nelegālo ienākumu ieguldīšana vai to valdīšana, ieskaitot ienākumu konversiju ar mērķi legalizēt šos ienākumus.
Jo precīzāk un pilnīgāk būs formulēti attiecīgie normatīvie akti, kas regulē jautājumus par cīņu ar naudas „atmazgāšanu”, jo vairāk tos savā darbā varēs piemērot policijas darbinieki, prokurori, tiesneši, advokāti un citi juristi.
Jāapzina un jāizpēta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas mehānisms. Šāda pieeja ļaus pareizi orientēt tiesību aizsardzības iestāžu darbību cīņā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.
Valsts izstrādātajiem virzieniem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanai ir liela nozīme - tie sekmē un nodrošina valsts tautsaimniecības normālu attīstību.
Būtiski ir iepazīties ar ārvalstu pieredzi, kas saistīta ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pārtraukšanas problēmām.
Noziedzība savās izpausmes formās ierobežo zināma veida likumīgo investīciju attīstību, kā arī nopietni kavē brīvā tirgus izveidi. Pārāk liela noziedzības ietekme uz valsts brīvā tirgus attīstību un funkcionēšanu noved pie situācijas, ka tautsaimniecība kļūst atkarīga no nelikumīgām, nevis tiesiskajām aktivitātēm.
Īpaši lieli nelegāli ienākumi tiek gūti, galvenokārt, no tādām noziedzīgām aktivitātēm kā, piemēram, tirdzniecība ar narkotiskajām un psihotropajām vielām, ieroču, alkohola un tabakas kontrabanda, naftas produktu, krāsaino metālu un reto metālu kontrabanda, zagto automašīnu, bīstamo un radioaktīvo vielu nelegāla transportēšana, nelegālo imigrantu transportēšana, kā arī prostitūcija, rekets, teroristu noziegumi, bērnu un jauniešu kontrabanda, kā arī izvairīšanās no nodokļu maksāšanas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация