Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:229540
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šī darba mērķis ir pierādīt, ka nepieciešami grozījumi Latvijas Republikas Krimināllikumā, jo tas pilnībā neaizsargā datu veselumu, konfidencialitāti un pieejamību. Tādēļ tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1. Pastāvošo tiesību normu tulkošana un terminu analīze.
2. Krimināllikuma normu salīdzināšana ar citu valstu tiesību normām.
Darbā tiek izmantotas formāli-dogmatiskā un salīdzinošā metodes.
Mūsdienās ne tikai lielās organizācijas, bet arī vidējie un mazie uzņēmumi ir sapratuši, ka bez savlaicīgas un objektīvas informācijas par situāciju tirgū, iespējamo perspektīvu prognozēšanas, savu struktūrvienību darbības efektivitātes izvērtēšanas un savstarpējo attiecību ar partneriem un konkurentiem analīzes, ir apdraudēta ne tikai to turpmākā attīstība, bet arī noturēšanās izvēlētajā darbības nozarē. Tādēļ tik liela uzmanība tiek pievērsta informācijas sistēmu izveides koncepcijām un realizācijas līdzekļiem.
Informācijas vērtību cilvēki saprata jau sen un tās aizsardzībai izmantoja visdažādākos paņēmienus, taču 20. gadsimta otrajā pusē izveidojās situācija, kuras atrisināšanai bija nepieciešama informācijas aizsardzības līdzekļu industrijas izveide, jo, attīstoties jaunām tehnoloģijām, vecie informācijas aizsardzības paņēmieni nedarbojās. Datorinformācijas tiesiskās izsardzības problēma piesaistīja ārvalstu juristu uzmanību pagājušā gadsimta 70.-80. gados, kad sākās datortehnikas izplatīšanās. Kompaktu un salīdzinoši lētu datoru izpatīšanās un iespēja tos saslēgt tīklos nosacīja neatgriezenisku datoru ieviešanu saimnieciskajās un pārvaldes struktūrās. Situāciju ietekmēja arī tas apstāklis, ka finansu pakalpojumu tirgū parādījās produkti, kuri nevarēja pastāvēt bez informācijas tehnoloģiju atbalsta. Pirmkārt jau bankas norēķinu plastikāta kartes, kamēr to apkalpošana notika pēc balss autorizācijas riska līmenis bija neliels, taču ar pašapkalpošanās līdzekļu ieviešanu kā bankomāti, drošības līmenis strauji samazinājās. Banku informācijas sistēmu atvērtības pakāpe sasniedza gandrīz galējo robežu, kad bankas ieviesa pakalpojumu - sistēmu Home Banking, kas deva klientiem 24 stundu pieeju banku informācijas sistēmai operāciju veikšanai. Šie faktori pastiprināja nepieciešamību radīt sistēmu, kas kontrolēs pieeju informācijai un aizsargās to, jo tikai organizatoriskie un tehniskie līdzekļi nebija pietiekami efektīvi pret personām, kuras ļaunprātīgi izmantoja jaunākos zinātnes un tehnikas saniegumus, lai veiktu noziedzīgus nodarījumus, apdraudot citu personu tiesības un brīvības.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1113556
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация