Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:791275
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  OPEC organizācijas apraksts    4
  OPEC vēsturiskais aspekts attiecībās ar Izraēlu un Rietumvalstīm    6
  OPEC rīcība Yom Kippur kara ietvaros    8
  OPEC darbības Yom Kippur kara laikā ilgtermiņa ietekme uz Izraēlas, arābu valstu un Rietumvalstu savstarpējām attiecībām    10
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Nobeigums
Pētījumā tika apskatīta OPEC ietekme uz Izraēlas, Rietumvalstu un arābu valstu attiecībām. Jau apskatot OPEC darbības vēsturi var secināt, ka organizācijas darbība sākotnēji bijusi vērsta pret Izraēlu, turklāt organizācija nav bijusi Rietumvalstīm draudzīga, ņemot vērā organizācijas dalībvalstu sarakstu, kuru vidū ir daudz Tuvo Austrumu reģiona valstu, kas attiecību veidošanos padarīja tikai sarežģītāku savstarpējo .
Pētījuma gaitā atklājās, ka OPEC ir bijusi zināma ietekme trīspusējo attiecību veidošanā. Īpaši liela ietekme bija OPEC pielietotajam naftas embargo pret Rietumvalstīm. Visvairāk cieta Nīderlande un ASV pret kurām tika ieviests pilnīgs embargo. Jau iepriekš minēts, ka Rietumvalstis ātri mainīja savu viedokli Izraēlas – Palestīnas konflikta jautājumā. Pēc OPEC ieviestā naftas embargo Rietumvalstis arvien vairāk attālinājās no Izraēlas atbalsta, kamēr tuvinājās Palestīniešu un arābu valstu nometnei.
Pētījuma sākumā tika izvirzīta hipotēze: OPEC darbības rezultāta pasliktinājās Rietumvalstu attiecības ar Izraēlu, kamēr uzlabojās Rietumvalstu attiecības ar arābu valstīm. Var uzskatīt, ka hipotēze ir pierādīta, jo Rietumvalstu attiecības ar Izraēlu acīmredzami pasliktinājās pēc Yom Kippur kara, savukārt Rietumvalstis sāka vairāk atbalstīt arābu valstis, kas nozīmēja attiecību uzlabošanos. Viennozīmīgi var apgalvot, ka OPEC bijusi nozīmīga loma attiecību maiņā, jo tieši pēc embargo ieviešanas mainījās Rietumvalstu attieksme. Rietumvalstu atkarība no OPEC naftas resursiem lika tai mainīt savus ārpolitiskos uzstādījumus, lai nepadziļinātu ekonomisko krīzi savās valstīs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация