Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:719328
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Atmosfēra un tāš sastāvdaļas    4
2.  Ozona slāņa aizsardzības likumdošana    6
2.1.  Eiropā    6
2.2.  Latvijā    6
2.3.  Kontrolējošās institūcijas    6
3.  Atmosfēras gaiss un tā tiesiskā aizsardzība    8
4.  Atbildība par gaisa aizsardzības pārkāpumiem    10
5.  Secinājumi    11
6.  Izmantotas literatūras un avotu saraksts    12
Фрагмент работы

IEVADS.
Ekologiskās tiesības mūsdienu pasaulē un arī Latvijā ir aktuāla un īpaši svarīga tiesību nozare, kas juridiski palīdz saglabat un aizsargat cilvēces un valstu vislielākās vērtīvas – dabiskos dzīves apstākļus, kurus veido zeme, tās dziles, meži, ūdeņi, dzīvnieki un augi, atmosfēras gaiss un ozona slānis. Šie dabas objekti kopā veido cilvēka dzīves vidi, no kuras kvalitātes ir atkarīga vina veselība un dzīvība, darba spējas un labklājība.
Katrs uz Zemes apzināti vai neapzināti saprot gaisa kvalitātes nozīmi mūsu dzīvē, jo tas ir neatņemama sastāvdaļa visa dzīva eksistencē uz Zemes. Bet reti kas aizdomasies par to, kas aizsargā mūs no dzīvības un labas pašsajūtas avota – Saules - navējošā ultraviolēta starojuma.
Ozona slānis ir Zemes galvenais aizsargs pret Saules ultravioleto starojumu. Taču kopš 1980. gadiem ozona slānis strauji noārdās, un šobrīd dauzos pasaules reģionos, t. sk., rudenī un ziemā virs Latvijas, tas ir pārāk plāns. Rezultātā palielinās saslimstība ar ādas vēzi un acs kataraktu, novājinās imunitāte, samazinās lauksaimniecības ražas, zivju nozveja u. c.
Atmosfēras gaisa sastāvs ir veidojies milijoniem gadu laikā un dabā nostabilizējies, nodrošinot dzīvības un vielu aprītes procesus. Gaisa sastāva būtiskās izmaiņas, kas notiek mūsu dienās sakarā ar pastiprinātu skābekļa patēriņu un gaisa piesarņošanu ar veselībai kaitīgām gāzem un citām vielām, kaitīgi ietekmē apstākļus uz Zemes.
Tādēļ par vienu no aktuālākajām vides aizsardzības problēmām ir kļuvusi atmosfēras gaisa un ozona slāņa kā vitāli nepieciešamas vides sastāvdaļas aizsardzība ar nacionālo un starptautisko tiesību palīdzību. Ozona slāņa aizsardzībā šobrīd ir iesaistījušās 189 pasaules valstis, t.sk., Latvija. Gandrīz visām tehnoloģijām, kurās izmanto ozona slāni noārdošās vielas, ir atrastas alternatīvas, un šo vielu ražošana, tirdzniecība un lietošana strauji samazinās. Zinātnieki prognozē, ka, ja tiks ievēroti pašreiz īstenotie pasākumi ozona slāņa aizsardzībai, ozona slānis atjaunosies un atgūs savu normālo stāvokli ap 2050 - 2060. gadu.
Šīs darbs dod ieskatu ozona slāņa un gaisa aizsardzbas reglamentējošā likumdošanā, to realizēšanā, celt ikkatra apzinu par to saglabāšanas svarīgumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация