Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:136002
 
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Pagasta padomes un tās priekšsēdētāja izvērtējums
Vadītāja personība, pielietotais vadības stils spēj būtiski ietekmēt organizācijas attīstību, tā virzienu. Izveidotā un, acīm redzot, ilgstošu laiku pastāvējusī rutīnas un hierarhiskā administrācijas varas sistēma bremzē pašvaldības attīstību. Lai arī hierarhijas princips vēl joprojām ir dominējošais organizatoriskās uzbūves (pārvaldes) veids, tomēr tas prasa pielāgošanos laikam. „Rutīna un stabilas hierarhijas ir aizvien retāk sastopamas.”
Darbinieku pielāgošanās, samierināšanās ar šādu stāvokli, kā arī Koplīgumā noteiktās sociālās garantijas un alternatīvas darba vakances faktiska neesamība tuvākajā apkārtnē, nodrošina relatīvi nemainīgu kadru sastāvu. Tie daži jaunie darbinieki, kuri ienāca organizācijā, drīz vien to pameta. Pamatā attieksme pret darbiniekiem un viņu iniciatīvu. „(..) šādi cilvēki, zaudējuši cīņā ar savas institūcijas nožēlojamajām garīgajām betona konstrukcijām, citā organizācijā tieši ar to pašu ideju sasniedz milzīgus panākumus (..).” Respektīvi, labam vadītājam vajadzēja rīkoties tieši pretēji – iesaistīt darbiniekus, likt izrādīt iniciatīvu, nākt klajā ar saviem novērojumiem un atziņām.
Noraidošas attieksmes pret pārmaiņām pamatā saskatāmi divi būtiski faktori – informācijas trūkums un reģionālā reforma. Padomei kopumā nav skaidru, mērķtiecīgu vadības rīcības plānu, stratēģijas. Šajā gadījumā nevar būt runa par efektivitāti un veiksmīgu mērķu sasniegšanu. Nepieciešams skaidri nodefinēt ne tikai virsmērķus, bet arī apakšmērķus, uzdevumus. Izplānot ilgtermiņa stratēģijas un taktikas. Pašvaldības vadībai būtu vēlams pasūtīt pētījumus, vadības auditu, lai rastu idejas, speciālistu rekomendācijas, kā labāk īstenot pārvaldi.
Padome ar tās administrāciju ir iestigusi zināmā organizatoriskā stagnācijā. Necenšanās vai bailes no uzlabojumiem atsaucas ne tikai uz padomi kā organizāciju, padomi, kā valsts pārvaldes vienību, bet arī uz visu pašvaldību – administratīvo teritoriju. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1327214
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация