Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:538353
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI:
1. Pakalpojumu starptautiskā tirdzniecība ir arī attiecināma uz sarežģītiem politikas jautājumiem, jo pakalpojumu tirdzniecības liberalizācija joprojām ir un paliek viena no pretrunīgākajām tēmām, veidojot tirdzniecības politiku.
2. Pakalpojumu tirdzniecība mūsdienās ir paplašinājusies, lai aptvertu vairāk profesiju un nozaru, un paplašinājusi ģeogrāfiskās robežas, kas ir iespējams pateicoties ārpakalpojumu izmantošanai un ārzonu izveidei uzņēmējdarbībā.
3. Pretēji preču tirdzniecībai, pakalpojumi bieži ir netaustāmi, neredzami un viegli iznīcināmi - tiem parasti vajadzīga vienlaicīga ražošana un patērēšana.
4. Ja pakalpojums tiek piegādāts ārzemēs, tad ir jāseko ārzemju regulācijām, piemēram, bez noteiktām profesionāliem kvalifikācijas sertifikātiem noteiktās valstīs daudzus pakalpojumus nedrīkst sniegt.
5. Latvija īsteno liberālu ārējās tirdzniecības politiku. Latvijas tirdzniecības attiecības ar citām valstīm ir balstītas uz daudzpusējiem līgumiem Pasaules Tirdzniecības organizācijas ietvaros, brīvās tirdzniecības līgumiem un citiem līgumiem, kas nosaka vislielākās labvēlības režīmu.
6. Aptuveni 80% no negatīvās preču tirdzniecības bilances 2009. gadā nosedza pozitīvais pakalpojumu saldo, kur pakalpojumu importam samazinoties straujāk nekā eksportam, saldo ir ievērojami uzlabojies, gandrīz par trešo daļu.
7. Apmēram pusi no Latvijas pakalpojumu eksporta joprojām sastāda ar tranzītpārvadājumiem gūtie ienākumi. Lai gan 2010. gada janvārī-martā ir samazinājušies ienākumi no pārvadājumiem, tomēr pateicoties ievērojamam gaisa transporta nozares eksporta pieaugumam, šis samazinājums ir mazāks nekā pakalpojumu nozarei kopā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация