Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:880402
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Inventarizācija – gada pārskata sastāvdaļa    4
2.  Inventarizācijas process    4
3.  Nemateriālie ieguldījumi    6
4.  Pamatlīdzekļi    7
5.  Krājumi    8
6.  Finanšu ieguldījumi    10
7.  Naudas līdzekļi    10
8.  Norēķini    11
9.  Pārējie uzskaites posteņi    11
10.  Inventarizācijas principi    12
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Uzņēmuma aktīvu rūpīga, pareiza un precīza inventarizācija ir viens no priekšnoteikumiem precīza gada pārskata izveidošanai. No inventarizācijas precizitātes un grāmatvedības uzskaites pamatprincipu (saprotamība, atbilstība, būtiskums, ticamība, pareiza attēlošana, atspoguļošana pēc būtības, neitralitāte, piesardzība, pilnīgums, salīdzināmība, savlaicīgums, labumu un izmaksu sabalansēšana, patiess un skaidrs priekšstats) ievērošanas ir atkarīga gada pārskata kvalitāte.
Aktīvi un saistības jāinventarizē vismaz vienreiz gadā, lai noteiktu to faktisko daudzumu un vērtību, koriģējot starpību starp inventarizācijas rezultātiem un finanšu grāmatvedības datiem.
Saskaņā ar likuma „Par grāmatvedību” 12.pantu pārskata gada slēguma inventarizāciju var veikt laika periodā, kas ietver trīs mēnešus pirms un vienu mēnesi pēc pārskata gada beigām, pēc tam pārrēķinot inventarizācijas dienā konstatētos aktīvu atlikumus, atbilstoši grāmatvedības datiem pārskata gada beigu datumā.

1.Inventarizācija – gada pārskata sastāvdaļa

Inventarizācija ir uzņēmuma īpašuma, inventāra, prasību, saistību apjomu noteikšana dabā, ietverot šo objektu daudzuma, lietošanas ilguma un pilnvērtīguma (kvalitātes, derīguma) novērtēšanu ar vispārīgi izmantojamiem paņēmieniem (apskatot, saskaitot un nosverot, izmērot) vai, ja nepieciešams, ar speciāliem līdzekļiem. Inventarizācija ir gada pārskata pamats.
Par inventarizācijas veikšanu uzņēmumā atbild tā vadītājs. Viņš reglamentē plānoto inventarizāciju biežumu, ņemot vērā gadījumus, kad inventarizācijas veicamas obligāti – iznomājot, izpērkot vai pārdodot īpašumu, mainoties materiāli atbildīgām personām, atklājoties nelikumībām vai notiekot avārijām, reorganizējot vai likvidējot uzņēmumu.
Dažkārt praksē uzņēmuma vadība inventarizāciju izprot kā grāmatvedības uzskaites darbinieku pienākumu, kuri tikai sastāda sarakstus, aizpildot ailes „grāmatvedības dari” un „faktiskie dati”. Līdz ar to pašpārliecināti tiek pieņemts, ka starp grāmatvedības uzskaiti un faktisko stāvokli dabā nav un nevar būt nekādas atkāpes. Netiek ņemta vērā ne iespējamā kļūdīšanās sortimentā, ne neizbēgamās tirgus cenu izmaiņas, ne nelikvīdu rašanās, ne citas iespējamās atkāpes no grāmatvedības uzskaites. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация