Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:939172
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads
Kursa darba temats izvēlēts atbilstoši pašas vēlmei izprast pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas un uzskaites sistēmu. Pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas sistēmas izpratne ir svarīga visiem uzņēmuma grāmatvedības darbiniekiem.
Šī tēma ir aktuāla tāpēc, ka tā attiecas uz jebkuru uzņēmumu, lai tas veiksmīgi varētu uzsākt savu darbību, pirmkārt, ir jāiegulda uzņēmumā nepieciešamais pamatkapitāls un citi resursi, kas nepieciešami, lai uzņēmums varētu reģistrēties uzņēmumu reģistrā. Neviens uzņēmums nevar pastāvēt bez pamatlīdzekļiem, jo pamatlīdzekļi ir nepieciešami, lai uzņēmums varētu īstenot uzņēmuma misiju, realizēt savus mērķus un uzdevumus. Pamatlīdzekļi ir zeme, uz kuras atrodas pats uzņēmums (ja tā pieder uzņēmumam), ēkas, inventārs, kas nepieciešams uzņēmējdarbībā, darba galdi, tehnoloģiskās iekārtas, mašīnas, auto, kancelejas telpu un biroja iekārtas ar tiem nepieciešamo aprīkojumu – datori, informācijas sistēmas utt.
Kursa darba mērķis ir izprast pamatlīdzekļu uzskaiti, klasifikāciju un nolietojuma aprēķināšanas metožu pielietojumu un to atšķirības.
Darba mērķa sasniegšanai veicamie uzdevumi:
• izskaidrot pamatlīdzekļu uzskaiti, klasifikāciju nolietojuma teorētisko daļu,
• izpētīt likumu un Latvijas un starptautisko grāmatvedības standartu prasības attiecībā uz pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanu un aprēķināšanas metodes izvēli finanšu grāmatvedībā un uzņēmuma ienākuma nodokļu aprēķināšanai,
• izpētīt LR likumdošanā un speciālajā literatūrā piedāvātās pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanas metodes un to raksturojumu- lineāro metodi, aritmētiski degresīvo metodi, ģeometriski degresīvo metodi un ražošanas vienību metodi,
• izpētīt atšķirības pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķināšanā finanšu grāmatvedībā un uzņēmuma ienākuma nodokļu aprēķināšanai.
Darbā izvēlēti tieši šādi apskatāmie jautājumi, jo uzskatu, ka tajos visprecīzāk ir iespējams izskaidrot darba būtību un atrast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kā rezultātā sasniegt pirms darba rakstīšanas uzstādīto mērķi.
Darbā veiktā izpēte un analīze pamatojas uz LR likumdošanas aktu prasībām, Latvijas un starptautiskajiem grāmatvedības standartiem, Latvijas autoru darbiem, kā arī internetā pieejamiem materiāliem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация