Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:752077
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lielākā daļa himēru atrodas uz PD katedrāles fasādes, izvietotas galerijās, kur tās no augšas noskatās uz pilsētu un cilvēkiem. Skulptori patiesi ir izmantojuši savu iztēli, lai radītu šīs statujas. Tur ir dzīvnieku un cilvēku figūras, puscilvēks-pusnezvērs, biedējošas, fantastiskas būtnes ar ērgļa knābi un spārniem, lauvas nagiem, čūskas asti un citas. Lai arī tās ir šausminošas, himēras mums atgādina, ka jebkura būtne ir Dieva radīta, un tā pelna Viņa mīlestību un pestīšanu.

Sec. Manā skatījumā, himēra ir antīkā misticisma un viduslaiku kritietības savienības auglis, kurā liela nozīme ir bijusi tēlnieka fantāzijai. Dievmātes katedrālē himēras veic gan sargājošo, gan audzinošo, gan arī vienkārši dekoratīvo funkciju. Vairākas Eiropas viduslaiku katedrāles „apdzīvo” dažāda izskata un vecuma himēras, taču tieši Parīzes katedrāle ir slavenākais piemērs. Šāda veida ūdens noteces, ornamentālas vai neornamentālas, izmantoja Eiropā līdz pat 18. gadsimta sākumam, kad ūdeni sāka novadīt pa cauruļvadiem. Pastāv ļoti daudzveidīgs skatījums uz himērām, tās nebūt nav viennozīmīgas, vai pat mūsdienu cilvēkam saprotamas. Taču, viduslaikos tās pilnīgi noteikti atstāja neizdzēšamu iespaidu uz katru, kas tās bija redzējis. Kopumā himēras bieži kalpoja kā brīdinājums cilvēkiem, kas nepietiekami novērtē velnu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация