Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398198
 
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas ekonomikas jautājumi un starptautiskās tirdzniecības jautājumi ir cieši saistīti ar muitas darbību, muitas maksājumiem. Latvijā tie ir nodokļi, kurus iekasē muita. Tāpēc viens no nopietnākajiem noziegumiem pret valsti ir kontrabanda. Konkrētāk runājot, kontrabanda šobrīd ir plaši izplatīts noziegums pret Latvijas tautsaimniecības nozari, jo valsts budžeta ienākumos iekasēto maksājumu pamatu veido dažādi nodokļi, un , ievedot preci, apejot muitas kontroli vai vedot to kā kontrabandu, pievienotās vērtības nodoklis tiek uztverts kā muitas maksājuma sastāvdaļa, kas tāpēc kopā ar citiem nodokļiem veido summu, par kādu persona ir apkrāpusi (vai mēģinājusi apkrāpt) valsts budžetu.1
Pašlaik kontrabandistu darbība ir plaši izvērsta, jo tai ir diezgan brīvs ceļš -iedzīvotāji, pērkot nelegālas preces, var ietaupīt savus līdzekļus, un arī paši muitnieki ir diezgan viegli uzpērkami. Bet pamatā jau kontrabandas izplatīšanās iespējām ir Latvijas iekšpolitikas jautājumi, līdz galam nesakārtotā likumdošana, taču šobrīd tas ir ļoti aktuāls jautājums, kurš tiek risināts un galvenās iestādes, kuras nodarbojas ar kontrabandas apkarošanu ir :
Kontrabandas apkarošanas centrs,
Ekonomiskā policija,
Muitas lietu prokuratūra.






Vedot preces pāri muitas robežai, tām ir jāveic muitas kontrole. Pārvadātājam preces ir jādeklarē, jāpievieno dokumenti par precēm saturošu informāciju, kā piemēram, dokumenti, kas apliecina preču izcelsmi, dokumenti, kuri apliecina legālu preču pārvadāšanu pāri muitas robežai. Ja tiek izdarīti pārkāpumi šajos dokumentos, kas, manuprāt, visbiežāk ir preču deklarēšana zem cita nosaukuma, tad persona tiek saukta pie administratīvās atbildības. Tie ir muitas noteikumu pārkāpumi, taču kontrabandas norobežošanai likumdošanā ir dots viens kritērijs- “lielā mērā”. Krimināli sodāma kontrabanda ir tad, ja kontrabandas priekšmetu, izņemot Latvijas KL 190.panta 3.d. minēto, vērtība sastāda 50 un vairāk Latvijā noteiktās mēnešalgas. Taču neatkarīgi no pārvietojamo preču vērtības, kriminālatbildība iestājas, ja tiek ievesti :
Ieroči, sprāgstvielas un munīcija,
narkotiskās vai psihotropās vielas,
gāzes ieroči,
stipras iedarbības vielas, indīgas vielas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1142005
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация