Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:937817
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijā kontrabanda ir ļoti izpaltīta. katru dienu ziņās var klausīties, ka atkal ir atklāts kāds noziegums, kas saistīts ar kontrabandu. Arī mūsu politiķi cenšās atrast kādu risinajumu, lai samazinātu valstī kontrabandu.
Pastiprinoties kriminālo grupējumu starptautiskajai sadarbībai, Latvija kļūst par tranzīta valsti narkotikām un kontrabandai. Pieaug arī zagto automašīnu skaits, kuras pēc tam tiek nogādātas uz Krieviju, Baltkrieviju un citām valstīm. Kontrabanda, tajā skaitā arī akcīzes preču (alkohols un spirts, naftas produkti, tabakas izstrādājumi), faktiski palikusi iepriekšējā gada līmenī. Šajā noziegumu apkarošanas jomā notiek arvien ciešāka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu sadarbība, apmainoties ar operatīvo informāciju, izstrādājot pasākumus noziedzīgo kontrabandas shēmu atklāšanai, kā arī veicot kopējus pasākumus sadarbībā ar robežsargiem un muitniekiem. Arvien vairāk nostiprinās sadarbība ar KAC un VID.
Līdz ar to var teikt, ka Latvija samērā veiksmīgi ir sākusi kontrabandas apkarošanu. Arvien vairāk tiek atklāti liela apmēra noziegumi, kas saistīti ar kontrabandu.
Latvijā par kontrabandu pie kriminālatbildības sauc pēc Kriminālikuma 190 panta un 191 panta. Latvijas Krimināllikuma 191 pants nosaka, ka pie kriminālatbildības saucamas personas, kuras ir pārvietojušas preces vai citas vērtības pāri Latvijas Republikas muitas robežai, apejot muitas kontroli vai noslēpjot preces vai citas vērtības no šādas kontroles vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādi nelikumīgā veidā, ja tā izdarīta lielā apmērā. . Tas ir mazēk smags noziegums. Smags noziegums ir tad, ja to r izdarījusi personu grupa. Sevišķi smags noziegums ir tad, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, stratēģiskas nozīmes preču vai citu vērtību, sprāgstvielu, ieroču, munīcijas, gāzes pistoļu (revolveru), to patronu vai ar kairinošas iedarbības vielām pildītu gāzes balonoņu, vai ar indīgām vai sipri iedarbīgām vielām pildītu speciālo līdzekļu kontrabandu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1191688
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация