Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:184308
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Pārmaiņu nepieciešamība valstiskā līmenī    4
3.  Pārmaiņu vadība uzņēmējdarbībā    6
4.  Pārmaiņu plānošana    12
6.  Personāla motivācija kā vadīšanas funkcija    13
7.  Secinājumi    14
8.  Izmantotie avoti    15
Фрагмент работы

7. Secinājumi
Jebkurus pārmaiņu procesus uzņēmumā un Valstī var plānot censties tos vadīt, bet kamēr nemainīsies šinī procesā iesaistīties cilvēki. Šīs pārmaiņas nav iespējamas. Ņemot par piemēru uzņēmumu mūsdienu apstākļos. Var piemērot zinātniski plānotu pārmaiņu modeli, bet uzreiz radīsies jautājums; cik gatavi tam ir darbinieku komanda? Vai viņi spēs pieņemt topošās pārmaiņas un arī mainīties paši. Savos uzskatos un attieksmē pret darbu. Diemžēl jāsecina, ka patreizējā ekonomiskajā situācijā vienīgās pārmaiņas ko veic uzņēmēji ir tā saucamā optimizācija. Kas izpaužas darbinieku skaita samazināšanā un papildus pienākumu deleģēšanā atlikušajiem. Daudz kārt jau tā pat noslogotajiem darbiniekiem par to pašu atalgojumu, ko darbinieks ir saņēmis, līdz tam. Bēdīgs fakts ir arī tas, ka daudzkārt vienīgā motivācija strādāt ir bailes pazaudēt esošo darba vietu.
Tieši tāpēc lielākoties daudzkārt konstruktīvas pārmaiņas uzņēmumā ir nolemtas neveiksmei. Tas viss asāk ir un būs jūtams specifiskos uzņēmumos, kur darbinieku apmācība un sagatavošana prasa finansiālus ieguldījumus un laiku.
To pašu varētu attiecināt arī uz pārmaiņu vadību Valstiskā līmenī. Ja jaunievēlētie deputāti kā pirmo „darbu” izvēlējās savu algu paaugstināšanu. Tai pat laikā visticamāk nākamā gada budžetu pieņems ar izdevumu samazinājumiem. Kas kārtējo reizi novedīs pie darbinieku samazināšanas Valsts sektorā, PVN likmes paaugstināšanu un budžeta samazināšanu sociālajā jomā un medicīnā. Par kādām pozitīvām pārmaiņām Valsts ekonomikā vispār var runāt? Protams, ka pieaugs „ēnu ekonomikas ” īpatsvars valstī.
Jo jebkurš uzņēmējs strādā ar vēlmi pelnīt, nevis tikai samaksāt nodokļus, kuri tiek novirzīti nesaprotamiem projektiem ar fantastiski dārgām izmaksām. Balstoties uz iepriekš minēto tuvākajā laikā pozitīvas pārmaiņas izbaudīs tikai deputāti.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1237744
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация