Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:730454
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 26 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Teorija    5
1.1.  Parlaments un politiskās partijas    5
1.2.  Parlamentāro partiju disciplīna    6
1.3.  Politiskās ideoloģijas loma partiju debatēs parlamentā    7
2.  Koalīcijas partijas    9
2.1.  Jaunais laiks    9
2.2.  Zaļo un zemnieku savienība    11
2.3.  Latvijas Pirmā partija    14
2.4.  Apvienība „Tēvzemei un Brīvībai/ LNNK”    15
3.  Opozīcijas partijas    18
3.1.  Tautas partija    18
3.2.  Tautas Saskaņas partija    20
3.3.  Politisko organizāciju apvienība „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”    23
  Nobeigums    25
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    28
Фрагмент работы

Gandrīz katras demokrātiskas valsts parlamentā, pēdējā gada laikā, ir diskutēts par situāciju Irākā, diskutēts par to, vai nacionālo bruņoto spēku karavīriem vajadzētu piedalīties Irākas krīzes novēršanā. Arī Latvijas Republikas Saeima nav izņēmums. 2003. gada 19. marta Saeimas ārkārtas sēdē tika izskatīts lēmuma projekts “Par Latvijas dalību starptautiskajā operācijā Irākas atbruņošanai”, savukārt šī paša gada 4. decembrī Saeimā norisinājās debates attiecībā uz lēmuma projekta “Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību dalībai miera nodrošināšanas operācijā Irākā ANO daudznacionālo spēku sastāvā” pieņemšanu. Saeimas debatēs par augstāk minētajiem lēmuma projektiem ir izskanējuši visdažādākie viedokļi, atšķirīgas ir arī parlamentāro partiju nostājas šajā jautājumā.
Darba autora mērķis ir analizēt parlamentāro partiju rīcību, kas izpaužas partiju pārstāvju debatēs Saeimā par minētajiem lēmuma projektiem. Viens no partiju rīcību ietekmējošajiem faktoriem ir noteiktas politiskās ideoloģijas un partiju programmas ievērošana. Līdz ar to ir iespējams norādīt šī darba uzdevumu, un tas ir sekojošais: konstatēt, vai lēmuma pieņemšanas procesā, debatējot par lēmumu projektiem, parlamentārās partijas balstās uz deklarēto ideoloģiju, kā arī ievēro partiju programmu nostādnes, kas attiecās uz jau minēto lēmuma projektu iztirzājamo jautājumu.
Partiju rīcību Saeimas debatēs nosaka arī partiju pozīcija parlamentā, tāpēc sekmīga darba mērķa sasniegšanas nolūkos ir nepieciešams nodalīt atsevišķas parlamentāro partiju grupas. Šajā darbā parlamentārās partijas tiks iedalītas valdošajās un opozīcijas partijās, un arī Saeimas debates tiks apskatītas šāda parlamentāro partiju dalījuma kontekstā. Attiecībā uz šo jau minēto opozīcijas un valdošo partiju dalījumu ir iespējams noteikt vēl vienu darba uzdevumu- konstatēt vai atšķirīgā pozīcija parlamentā atsevišķām politiskajām partijām neliek atteikties no programmās deklarēto mērķu īstenošanas.
Pēc darba autora domām, parlamentāro partiju debatēs svarīgs elements ir arī partiju disciplīnas ievērošana, tāpēc analizējot Saeimas sēžu stenogrammas, kas ir galvenais šajā darbā izmantotais avots, darba uzdevums ir konstatēt parlamentāro partiju disciplīnas ievērošanu Saeimas debatēs. Disciplīnas ievērošanu svarīgāku padara arī fakts, ka LR Saeimā ir iekļuvušas politiskās apvienības, kuras veido vairākas partijas ar zināmā mērā atšķirīgām politiskajām ideoloģijām un programmām.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1192203
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация