Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:781639
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pasaules Tirdzniecības organizācijas būtība    4
  Pasaules Tirdzniecības organizācijas pamatprincipi    5
  Pasaules Tirdzniecības organizācijas struktūra    6
  Iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā    7
  Pasaules Tirdzniecības galvenie uzdevumi    8
  Pasaules Tirdzniecības organizācijas nozīmīgums    9
  Secinājumi    10
  Izmantotu informācijas avotu saraksts    11
Фрагмент работы

Secinājumi
• Lai aizstāvētu pasaules tirdzniecību no protekcionisma 1995. gada 1. janvārī tika dibināta Pasaules Tirdzniecības organizācija.
• Pasaules Tirdzniecības organizācija ir daudzpusējas tirdzniecības sistēmas tiesiskais un institucionālais pamats. Tā nosaka galvenās līgumsaistības valstu tirdzniecības iekšējās likumdošanas un noteikumu veidošanā un īstenošanā. Tā ir platforma, uz kuras tiek balstītas tirdzniecības attiecības starp valstīm ar kopīgas apspriešanas, pārrunu un kopīgu lēmumu pieņemšanas starpniecību.
• Šobrīd Pasaules Tirdzniecības organizācijā ietilpst 150 dalībvalstis, aptverot vairāk kā 90% no pasaules tirdzniecības kopapjoma, bet apmēram 30 citas valstis atrodas iestāšanās procesā.
• Par atzītu starptautiskās tirdzniecības regulēšanas pamatu PTO ietvaros kļuva vislielākās labvēlības režīms – noteikums, kas paredz, ka vienojošās valstis piešķir viena otrai tiesības, priekšrocības un atvieglojumus, kādas izmanto vai arī izmantos jebkura trešā valsts.
• Pasaules Tirdzniecības organizācijas struktūras augšgalā atrodas organizācijas visaugstākā institūcija – Ministru konference. Ikdienas darbu Pasaules Tirdzniecības organizācijā veic virkne pakārtotu institūciju.
• Latvija ir kļuvusi par Pasaules Tirdzniecības organizācijas dalībvalsti 1999. gada 10. februārī. Kopš 2004. gada tā ir Eiropas Savienības dalībniece. Visas ES dalībvalstis ir Pasaules Tirdzniecības organizācijas dalībnieces, tāpat kā Eiropas Savienība pati par sevi.
• Pasaules Tirdzniecības organizācijas galvenie uzdevumi ir šādi: palīdzība jaunattīstības un pārejas ekonomikas valstīm; specializēta palīdzība eksporta veicināšanai; reģionālās vienošanās par tirdzniecību; sadarbība ar citām institūcijām; nacionālo tirdzniecības politiku pārraudzība.
• Pasaules Tirdzniecības organizācijai ir ļoti svarīga vieta un loma starptautiskas tirdzniecības attīstībā, tāpēc, ka tā ir vienīgā starptautiskā organizācija, kas nodarbojas ar globālu tirdzniecības noteikumu izstrādi starp valstīm.
• Pasaules Tirdzniecības organizācijas darbība dod iespēju valstīm tirdzniecības partnerēm: maksimalizēt konkurētspējīgas produkcijas ražošanas apjomu; optimizēt resursu daudzumu, kas tiek izmantoti produkcijas un pakalpojumu ražošanā iekšzemes patērēšanai un eksportam; rēķināties ar peļņas gūšanu no eksporta un importa operācijām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация