Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:381059
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Pasažieru vilcienu drošība    3
2.  Kravu pārvadājumu drošība    6
3.  Iestādes, kas saistītas ar dzelzeļa drošības nodrošināšanu    8
3.1.  Eiropas Dzelzceļa aģentūra    8
3.2.  Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija    9
3.3.  Dzelceļa policijas pārvalde    10
3.4.  Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs    11
  Secinājumi un priekšlikumi    13
  Bibliogrāfiskais saraksts    15
Фрагмент работы

Neraugoties uz to, ka dzelzceļš ir viens no finanšu ietilpīgākajiem transporta veidiem, mūsdienās Eiropas Savienībā dzelzceļa attīstībai, tajā skaitā arī pasažieru pārvadājumu jomā, tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Galvenie apsvērumi, kāpēc Eiropas Savienībā nolemts attīstīt vilcienu satiksmi, ir apstāklis, ka dzelzceļš no visiem transporta veidiem ir ekoloģiski tīrākais un iespējami ātrākais transporta veids. Salīdzinājumā ar citiem transporta veidiem pēc cietušo un ievainoto skaita dzelzceļa transportā, kā arī ņemot vērā ievērojamos izdevumus autoavārijās ievainoto cilvēku ārstēšanai, dzelzceļš vienmēr ir bijis drošākais transporta veids. Pie tam dzelzceļa drošība pasaulē un Latvijā arvien paaugstinās.
Katra darbība dzelzceļa sistēma ir strikti reglamentēta, lai īstenotu galveno mērķi – nodrošinātu maksimāli augstu drošību kā pasažieriem, tā visiem citiem, kas atrodas sliežu ceļu tuvumā. A/s “Pasažieru vilciens” ievēro virkni rīkojumu un citu saistošu normatīvo aktu, kas nosaka kārtību, kādā jāuztur ritošais sastāvs – elektrovilcieni un dīzeļvilcieni, kā jānotiek vilcienu apkalpošanai, ekspluatācijai un remontiem. Tam visam ir viens mērķis – nodrošināt bezavāriju darbu. Neskatoties uz to, ka dodoties maršrutā, gala stacijās un atgriežoties vagonu parkā, mašīnists veic rūpīgu vilciena sistēmu un agregātu pārbaudi, pēc katrām divām diennaktīm pasažieru vilcienu nosūta uz vagonu parku, kur visu sastāvu pārbauda specializēta remontbrigāde, lai nepieciešamības gadījumā novērstu radušos vai potenciālos bojājumus.
Drošības apsvērumu dēļ dzelzceļa infrastruktūrā darbojas daudzas sistēmas, kas ļauj izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem. Liela uzmanība tiek pievērsta arī apkalpojošajam personālam: gan mašīnistiem, gan vilcienu remontatslēdzniekiem – viņi visi tiek apmācīti un regulāri kontrolēti. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация