Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:611937
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Depresija    4
1.1.  Depresijas klasifikācija pēc tās dziļuma līmeņa    10
1.2.  Depresijas īpatnības dažādos vecuma periodos    12
1.3.  Daži fakti par depresijas izplatību pasaulē un Latvijā    15
1.  Pašnāvības un tās mēģinājuma problēma Latvijā    17
1.1.  Pašnāvība dažādos aspektos    23
1.2.  Vīrieši izvēlas biežāk mirt    26
2.  Valstij citas prioritātes    27
3.  Pašnāvību problēma bērnībā    30
3.1.  Kad sagrūst pasaule bērnam vai jaunietim    30
3.2.  Pašnāvības biežākas nepilnās ģimenēs    31
3.3.  Arī mazi bērni domā par pašnāvību    31
3.4.  Problēmas nomāc arī labi labi situētu vecāku bērnus    32
3.5.  Jaunieši spēlējas ar dzīvību un nāvi    32
3.6.  Ar bērniem un jauniešiem ir jārunā    33
3.7.  Pusaudžu pašnāvību galvenie motīvi    33
4.  Kā rīkoties, ja pusaudža uzvedībā jau ilgāku laika periodu vērojami simptomi, kas rada izdomas par depresijas vai pašnāvības mēģinājuma iespējamība    35
5.  Nosliece neiedzimst    37
6.  Pašnāvība kā liela ētiskā problēma    38
6.1.  Vai pašnāvība ir brīva izvēle?    38
6.2.  Pašnāvība neko neatrisina    39
  Secinājumi    41
  Anotācija    42
  Izmantotā literatūra    43
Фрагмент работы

Šo tēmu izvēlējāmies, jo likās interesanti uzzināt, kam jānotiek, lai cilvēks izvēlētos šo soli – pašnāvību. Visbiežāk cilvēku līdz pašnāvībai noved depresija, ko izraisa dažādas sadzīviskas problēmas.
Jauzsver, ka pašnāvības problēma nav saistīta tikai ar medicīnu, tai ir arī psiholoģiski un sociāli cēloņi. Pašnāvība vienmēr ir kaut kas vairāk nekā tikai cilvēka individuāls lēmums, tā ir sabiedrības garīgās veselības problēma.
Mūsuprāt, cilvēkiem bieži rodas šādi jautājumi: Būt vai nebūt – tāds ir jautājums. Kas prāta cienīgāk: vai ciest tās bultas, Ar ko mūs vajā ļaunais liktenis, Vai pacelt ieročus pret posta jūru un izbeigt visu?
Šajā darbā mēs pētījām, kas ir depresija, kā dzīvot pēc pašnāvības mēģinājuma un kāpēc cilvēki izvēlas izdarīt pašnāvību nevis dzīvot.
Mūsu darba mērķis bija izprast kādēļ cilvēki izdara pašnāvību, kā cilvēkam palīdzēt atbrīvoties no domas par pašnāvību un kas tieši ir pašnāvības galvenais cēlonis – depresija.
Darba uzdevums bija analizēt dažādus teorētiskus materiālus par pašnāvības cēloņiem, izprast cilvēkus kuri ir domājuši par pašnāvību vai ir pazīstams kāds cilvēks kurš ir mēģinājis izdarīt pašnāvību.
Mūsu darba pētijuma objekts – cilvēki visos vecuma posmos, jebkura dzimuma, neatkarīgi no materiālā stāvokļa.
Darba hipotēze: pašnāvības galvenais cēlonis – ilgstoša depresija.


1. Depresija

Ja pie psihiatra vai psihoterapeita atnāk pacients, ļoti rūpīgi ārstam jāizvērtē viņa psihiskais stāvoklis. Tikai kompetents speciālists ar labām zināšanām psihiatrijā spēs precīzi noteikt diagnozi un izvēlēties labāko ārstēšanas metodi. Ir nepieciešmas dziļas zināšanas, lai, piemēram, atšķirtu depresiju no tādas šizofrēnijas formas, kuras pirmā pazīme ir depresija. Šo traucējumu gadījumā ir atšķirīga gan medikamentozā terapija, gan psihoterapija. Ja šizofrēnija tiktu ārstēta kā depresija, tad tas varētu izraisīt slimības saasinājumu. Dažkārt, lai noteiktu precīzu diagnozi, ir nepieciešama izmeklēšana stacionārā un sadarbība ar citu speciālistu ārstiem. Pacientam ar vairogdziedzera hormonu nepietiekamību var rasties depresija, kuru nosaka hormonu nepietiekamība var rasties depresija, kuru nosaka hormonu daudzuma izmaiņas asinīs. Šādam pacientam būtu jāārstējas pie endokrinologa. Ja ir aizdomas par kādu somatisku slimību, pacientam vispirms būtu jāvēršas pie ģimenes ārsta vai citiem šaurāku nozaru speciālistiem.
Ja ir noteikta depresijas diagnoze, tad tālāk ir jāizvērtē, cik smaga ir depresija. Atgādināšu, ka vieglas depresijas gadījumā cilvēks tiek galā ar ikdienas darbiem, veido attiecības, bet tas notiek bez prieka. Ja depresija ir vidēji smaga, ir ļoti grūti tiktgalā ar ikdienas darbiem, cieš darba produktivitāte, brūk attiecības. Smagas depresijas gadījumā cilvēks nespēj strādāt. Palīdzība ir nepieciešama visu laiku. Viņš nemazgājas, neēd, nerunā. Vieglas depresijas gadījumā vēlamā ārstēšanas metode būtu psihoterapija. Vidēji smagas depresijas gadījumā – psihoterapija un medikamenti. Smagas depresijas gadījumā būtu nepieciešama ārstēšana specializētā stacionārā, lai nodrošinātu ārstēšanas efektivitāti un pastāvīgu pacienta veselības stāvokļa kontroli. Te ārstēšanu būtu jāsāk ar medikamentiem. Psihoterapija smagas depresijas gadījumā var būt neiespējama. Ārstēšana jebkurā gadījumā būtu jāuzsāk pēc iespējas agrāk. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация