Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:294672
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  PAŠRAŽOTO IZEJVIELU UN MATERIĀLU UZSKAITES UZDEVUMI    4
2.  PAŠRAŽOTO IZEJVIELU UN MATERIĀLU NOLIKTAVU SAIMNIECĪBAS ORGANIZĀCIJA UN UZSKAITE NOLIKTAVĀS    5
2.1.  GRAUDU PRODUKCIJAS UZSKAITE    6
2.2.  RUPJĀS UN SULĪGĀS BARĪBAS UZSKAITE    7
2.3.  LOPBARĪBAS PRODUKCIJAS UZSKAITE    7
3.  PAŠRAŽOTIE KRĀJUMI    8
3.1.  KRĀJUMU NOVĒRTĒŠANA    8
3.2.  PAŠRAŽOTO KRĀJUMU UZSKAITES METODES    12
4.  PAŠRAŽOTĀS PRODUKCIJAS UZSKAITE    18
5.  SECINĀJUMI    20
6.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    21
Фрагмент работы

Saimnieciskās darbības nepārtrauktības nodrošināšanai ir nepieciešams, lai vienmēr daļa no apgrozāmajiem līdzekļiem būtu materiālā formā. Lai nodrošinātu uzņēmuma ritmisku darbību, izvairītos no pārtraukumiem ražošanā, pakalpojumu sniegšanā un pārdošanas procesā, katrs uzņēmums plāno, veido un saglabā optimālo krājumu apjomu, kas nepieciešams tā darbībai. Lauksaimniecības uzņēmumiem, piemēram, ir vajadzīgs, lai nepieciešamos apmēros būtu sēkla, lopbarība, minerālmēsli, degviela, rezerves daļas un citi materiālu krājumi; trikotāžas izstrādājumu saloniem – diegi, dzija, pogas; tirdzniecības uzņēmumiem – attiecīga sortimenta preču krājumi. Savukārt ražošanas uzņēmumi iegādājas materiālus un izejvielas, kurus ražošanas procesa rezultātā pārveido gatavā produkcijā. Tādējādi apgrozāmie līdzekļi atrodas materiālā formā divās riņķojuma stadijās. Pirmajā stadijā apgādes procesā izveidojas ražošanai nepieciešamie darba priekšmetu krājumi. Daļa no tiem rodas ražošanas iepriekšējā ciklā, piemēram, sēklas un lopbarības krājumi. Otru reizi apgrozāmie līdzekļi pieņem materiālu formu kā gatavā produkcija ražošanas procesa rezultātā. Celtniecības firmām nozīmīgu krājumu daļu veido nepabeigto pasūtījumu vērtība.
Pārskata perioda beigās krājumu atlikumi tiek atspoguļoti gada pārskata bilancē, bet to izlietojums – peļņas vai zaudējumu aprēķinā. Uzņēmuma grāmatvedībai ir jānodrošina precīza informācija gada pārskata sastādīšanai par uzņēmuma krājumiem, kā arī uzņēmuma vadībai krājumu kontrolei.
Lauksaimniecības uzņēmumu grāmatvedībā ražošanas krājumus un gatavo produkciju uzskaita vienā grupā. Pašražotajām izejvielām un materiāliem paredzētā vieta kontu plānā ir 2. kontu grupa - apgrozāmie līdzekļi. Ar 2.zīmi apzīmē ekonomiski vienveidīgas apgrozāmo līdzekļu drupas, ar trešo zīmi apzīmē sīkāku iedalījumu. Ar kodu 2.1. apzīmē krājumus, 2.1.1.0.izejvielas un materiāli, 2.1.2.0. nepabeigtie ražojumi, 2.1.3.0.gatavie ražojumi un preces pārdošanai, 2.1.4.0. nepabeigtie pasūtījumi, 2.1.9.0. avansa maksājumi par precēm, ar kodu 2.2. apzīmē produktīvos un darba dzīvniekus, 2.2.1.0. pieaugušie produktīvie lopi, 2.2.2.0. jaunlopi un sīkie dzīvnieki, 2.2.3.0. darba lopi, 2.2.9.0. darba lopu norakstītā vērtība (pasīvā).Visi šīs grupas konti ir aktīvi inventāri konti.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1209693
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация