Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:453320
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

„Mūsdienu izpratnē ētika ir mācība par labo un ļauno un tā izpausmēm cilvēka rīcībā un uzvedībā. Tās izpētes objekts ir morāle un tikumība.
Vārdu „ētika” lieto kā sinonīmu vārdam „morāle” tādās vārdkopās kā „profesionālā ētika”, „ārsta ētika” un „uzņēmējdarbības ētika”. Vārdu „ētika” attiecina arī uz cilvēka rīcību un uzvedību, uz pašu cilvēku kā darbības subjektu, raksturojot viņu kā ētisku (tikumisku) vai neētisku (netikumisku).
Morāle ir vērtību un normu kopums, kas tiek adresēts cilvēkam kā orientieris praktiskajā rīcībā un uzvedībā. Tā orientēta uz jābūtību, uz to, kam vajadzētu būt, uz ideālu. Morālē atspoguļojas cilvēces kultūras pakāpe, tās vēsturiski uzkrātā pieredze, meklējot ideālu attiecību modeli. Uz vērtību pamata veidojas normas – vēlamās uzvedības standarti.
Morāles pamatvērtības ir labais un ļaunais, taisnīgais, patiesais, godīgais, atbildība, brīvība, cieņa pret cilvēku u.c. Morāles „zelta likums” skan: „Nedari otram to, ko tu negribētu, lai dara tev!”
Morāles pamatvērtības ir vispārcilvēciskas, noturīgas, vispāratzītas. Par to var paŗliecināties, salīdzinot dažādu tautu un reliģiju morāles. Neraugoties uz atšķirībām, tajās pastāv liela vienotība uzskatos par pamatvērtībām. Labais ir dzīvība, veselība, taisnīgums, cieņa pret cilvēku, uzticība u.c. Ļaunais ir dzīvības un cieņas apdraudēšana, nogalināšana (karā gan to attaisno), krāpšana, nodevība u.c.
Morāle ir visur, kur ir cilvēku attiecības, cilvēku darbības motivācija, tās vērtējums. Tā vienmēr ir ieausta citās parādībās, piemēram, politikā, tiesībās, arī uzņēmējdarbībā kā īpašs aspekts. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1144547
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация