Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:248630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Brazīlijas mūsdienu rakstnieks Paulu Koelju ir dzimis 1947.g. Riodežaneiro. Savu karjeru viņš uzsāka kā dramaturgs, teātra direktors, populāru dziesmu tekstu autors un žurnālists.
Brazīliešu rakstnieks visā pasaulē kļuvis gandrīz vai par garīgo un filozofisko ikonu. Viņa grāmatās jebkurš atrod kaut ko sev.
Ieskatoties Paulu Koelju dzīves gaitā, var ieraudzīt, ka viņa dzīve ir piesātināta ar dažādiem notikumiem. Jau no bērnības gribēja kļūt par rakstnieku un nodarboties ar žurnālistiku, bet pēc vecāku spiediena iestājas universitāte uz tiesību zinātnēm. Trīs reizes bija ieslēgts psihoneiroloģiska slimnīcā. Ka ari bija hipij kustības pārstāvis, iesaistīts kustības: „Pasaules mīlestība”, „Sekss, narkotiķi un rok n rolls”. Ir uzrakstījis 120 dziesmu tekstus starp 1973. un 1982. gadu. Autors piedalījās svētceļojuma, sēdējis cietumā un bija par rok zvaigzni – dzīve pilna ar kontrastiem, tomēr tagad Paulu Koelju – viens no vis populārākiem cilvēkiem pasaulē, kuram ir ap 15 vispopulārākam grāmatām tulkotas uz 56 valodām, pārdotas vairāk nekā 35 miljoni eksemplāros. Savā dzīves laika ir saņēmis ap 20 apbalvojumiem tādiem, ka „Gada zelta grāmata”, „Gada rakstnieks” un citas literatūras prēmijas, vairāk nekā 15 valstis: Francija, Spānijā, Vācijā, Ukrainā, Brazīlijā, ASV un citas.
Latvijā izdotas 8 Koelju grāmatas, kuras ir par dažādām tēmām, bet kurās visās rakstnieks cauri pamatā vij vienu galveno tēmu, proti, ka viss tomēr slēpjas katrā pašā no mums un tikai mūsu pašu spēkos ir savu dzīvi padarīt tādu, kādu to mēs vēlamies redzēt.
Es izvelējos aprakstīt Paulu Koelju visievērojamāko darbu, grāmatu, kura pirmā tika atzīta par autora šedevru – „Alķīmiķis”.
„Alķīmiķis” jau publicēts vairāk nekā 80 valstīs un tulkots 41 valodā.
Pats autors par savu darbu runa: „Kad es rakstīju „Alķīmiķi” es mēģināju saprast dzīves pastāvēšanu jēgu. Tā vieta lai rakstītu filozofisku traktātu, es nolēmu aprunāties ar bērnu manā dvēselē. Pēc manas izbrīnās tāds bērns dzīvo miljonos cilvēku sirdis visa pasaulē. Grāmatā es gribēju padalīties ar jautājumiem, kuriem nav atbildes, un tieši tāpēc ari padara dzīvi par lielu piedzīvojumu.”…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация