Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:499803
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ievads

Kursa darba mērķis ir analizēt peļņu pēc abām shēmām vertikālā formā un noteikt kādu lomu uzņēmumā aizņem rentabilitātes rādītāji.
Uzņēmējdarbībā arvien svarīgāku nozīmi iegūst uzņēmuma finansu vadīšana. Finansu vadīšanas galvenās sastāvdaļas ir finansu uzskaite un analīze, kura balstās uz grāmatvedības uzskaites datiem un turpmākās saimnieciskās darbības stratēģiju un taktiku.
Analīzes uzdevums ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti pārskata periodā un palīdzēt sasniegt noteikto mērķu, kā arī, ņemot vērā nepieciešamos materiālus, finansiālos un darbaspēka resursus, noteikt uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus esošajā un perspektīvajā periodā. Galvenais finansu analīzes mērķis ir iegūt pēc iespējas lielāku galveno parametru skaitu, pēc kuriem būtu iespējama pilnīgāka uzņēmuma finansiālā stāvokļa, peļņas un zaudējuma, aktīvu un pasīvu struktūras izmaiņu novērtēšana.
Uzņēmuma darbības analīze ir visaptverošs process, tajā ietilpst gan finansu analīze, gan uzņēmuma saimnieciskās darbības stipro un vājo pušu, arī iespēju un risku analīze. Nepietiek izskaitļot, kāda peļņa tiek gūta no katra ieguldītā lata, ir jādomā, piemēram, vai iespējams pelnīt vairāk, palielinot apgrozījumu ar tiem pašiem rentabilitātes rādītājiem; vai arī jāizvēlas produkts, ko var pārdot ar lielāku uzcenojumu; vai ir iespējams kāpināt bruto rentabilitāti, vai arī samazināt izdevumus. Finansu rādītāji pēc būtības atspoguļo uzņēmuma darbību – tie parāda, vai ir sakārtoti mārketinga, ražošanas un pārvaldes jautājumi, kā tiek organizēts darbs, kāda ir kontrole uzņēmumā.
Finansu analīzes ietvaros problēmas risināšanai tiek izmantotas tās dažādās metodes un paņēmieni. Populārākā, plašāk lietotā metode ir tā, kur par analīzes bāzi kalpo konkrēti finansu dokumentu dati, tas ir, bilances un peļņas un zaudējumu pārskata dati.
Darba gaitā tiek atspoguļoti un analizēti tādi rādītāji, kā:
Peļņa
Rentabilitātes rādītāji
Tiek aprakstīti rentabilitātes rādītāji, jo šie koeficienti parāda, cik efektīvi uzņēmums strādā. Šie rādītāji rāda patērētos līdzekļus vai realizētās produkcijas apjomu.
Šīs darbs sniedz priekšstatu par ienākumu veidiem, kā arī peļņas un rentabilitātes rādītāju aprēķinu, kas raksturo uzņēmējdarbības efektivitāti.
Pie tam, katram tematam ir uzrādīti literatūras avoti, kuros attiecīgās teorētiskās problēmas var būt izskatītas plašāk vai nedaudz atšķirīgu koncepciju ietvaros.
Nobeigumā ir sniegti secinājumi un dotas rekomendācijas uzņēmējdarbības efektivitātei.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация