Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:407026
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Motivēšanas būtība    4
2.  Motivēšanas teorijas    5
2.1.  A.Maslova teorija    5
2.2.  F.Hercberga teorija    6
2.3.  D.Makklelanda teorija    7
3.  Personāla motivācija uzņēmumā    9
  Kopsavilkums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Darbā apskatu teoriju, kas saistīta ar personāla motivēšanu organizācijā. Balstoties uz teoriju, aplūkoju kā konkrētā uzņēmumā tiek motivēts personāls. Cenšos arī noskaidrot, vai uzņēmuma darbinieki ar to ir apmierināti un kā tas ietekmē tieši viņu darbu uzņēmumā.
Šī tēma mūsdienās ir ļoti aktuāla, jo katru dienu tiek dibināti arvien jauni uzņēmumi, kuri, protams, nevar pastāvēt bez darbiniekiem. Lai no viņiem varētu prasīt kvalitatīvu darbu, ir jānodrošina labi, ērti darba apstākļi. Nevar prasīt no darbinieka ‘’pilnīgu atdevi’’ savam darbam, ja organizācija neko nedod pretī. Abām pusēm ir jāmāk sadarboties. Kā tas tiek realizēts dzīvē, es arī cenšos noskaidrot savā darbā.

1. Motivēšanas būtība

Viena no menedžmenta funkcijām ir motivēšana, kurai arī ir vislielākā saistība ar uzņēmuma vadītāju un personālu. Lai runātu par motivācijas nozīmi uzņēmumā, vispirms ir jānoskaidro, kas īsti ir motivācija. ‘’Motivācija ir dinamisks process, kurš, izmantojot psiholoģiskās, sociālās, ekonomiskās un tiesiskās metodes un līdzekļus, sekmē indivīda un uzņēmuma izvirzīto mērķu sasniegšanu’’.1
Motivēšana sākas ar darbinieka vajadzību noteikšanu un to apmierināšanas nepieciešamību. Rodoties dažādām vajadzībām, cilvēks meklē iespējas tās apmierināt (piemēram, turpināt darboties savā organizācijā vai meklēt darbu citur, strādāt citā organizācijā). Tātad jāizvēlas attiecīga rīcība, lai sasniegtu savu mērķi (piemēram, darboties intensīvvi vai lēni, nepārstrādājoties). Pēc tam jānovērtē sava rīcība no vajadzību apmierināšanas viedokļa (piemēram, ja darba ražīguma paaugstināšanās rezultātā pieaug arī atalgojums, tad vērtējums būs pozitīvs, pretējā gadījumā - negatīvs). Tāds vērtējums motivē nākotnē rīkoties tāpat vai mainīt rīcību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация