Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:640978
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ir samērā grūti vēl kaut ko jaunu pateikt par Freidu un Jungu. Manuprāt, neviens filozofiskais virziens nav tik plaši interpretēts kā Freida un Junga psihoanalīze. Freida teorijas ietekme plaši saskatāma gan medicīnā (psihiatrijā), gan filozofijā, gan literatūrā un mākslā, gan noteikti arī pedagoģijas zinātnēs.
Psihoanalīzes ciltstēvs ir Vīnes ārsts Zīgmunds Freids (1856.-1939.), taču šodien daudzi uzmanību pievērš tieši viņa līdzgaitniekam un darba turpinātājam Cirihes ārstam K.G.Jungam (1875.-1961.). Ne viens, ne otrs nekad pretendējuši uz filozofu statusu, taču viņu mācība skar būtiskas cilvēciskās esamības problēmas.
Sāksim ar Freidu uzksatiem par cilvēka psihes struktūru. Mūsdienās, jo īpaši ASV un Rietumeiropā ir ļoti populāra psihoanalīze, pastāv plaši sazarots, uz Freida metodēm balstīts ārstniecības tīkls. Tai pat laikā Freida teorija tiek arī izsmieta un pelta, nosaucot to par īpaši nezinātnisku (pats Freids pretendēja uz zinātniskumu).
Freida pamatidejas saistītas ar neapzinātās psihiskās darbības analīzi, tās principu atklāšanu, kurā palīdz kopums, ko veido cilvēka socialā pieredze, raksturs. Freids īpašu uzmanību pievērš sapņiem, pārteikšanās gadījumiem u.tml. Psihoanalīze nodarbojas ar jautājumu, kā neapzinātais ietekmē apziņu, cilvēka rīcību, citiem vārdiem – tā ir mācība par bezapziņu. Tajā uzkrājas cilvēka nerealizētās vēlmes, traumējoši notikumi, lieli pardzīvojumi un šifrētā veidā izpaužas cilvēka apziņā. Tā rodas neirozes un citi psihiski traucējumi, kurus ārsti parasti mēģina ārstēt tikai ar medikamentiem, taču tādā veidā var nomākt slimības simptomus, bet ne iznīcināt pašus iemeslus.
Freids uzskata, ka cilvēkā mīt 3 spēki – dziļi zemapziņā apslēptais “Tas” – Id, neitrālais “Es” – Ego, un “Super Es” – Superego.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1164258
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация