Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:671965
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 38 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  PERSONĪBAS VAJADZĪBU JĒDZIENS PSIHOLOĢIJĀ    6
2.  PERSONĪBAS VAJADZĪBU APMIERINĀŠANAS IESPĒJAS AGRAJĀ BRIEDUMĀ    16
3.  STRESA JĒDZIENS UN PERSONĪBAS VAJADZĪBU IETEKME UZ STRESA LĪMENI AGRĪNAJĀ BRIEDUMĀ    20
  SECINĀJUMI    27
  REKOMENDĀCIJAS    29
  SKAIDROJOŠĀ VĀRDNĪCA    29
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Фрагмент работы

Mūsdienās dominējošs ir viedoklis, ka nekad vēl sabiedrība un konkrētais laiks nav piedāvājusi katram no mums tik daudz iespēju kā šobrīd. Izglītība, karjera, ģimene, katrs var realizēt savus mērķus un ieceres, atbilstoši tam , kas viņš pats ir un, cik daudz spēj izmantot no piedāvātajām iespējām. No otras puses pastāv arī viedoklis, ka nekad agrāk nav bijis tik daudz stresa un tāds dzīves temps un ritms, kas tik lielā mērā izraisītu stresu un nervozitāti sabiedrībā kā tagadējais. Darīt kaut ko drudžainā steigā, atsaukties uz laika trūkumu ir norma mūsdienās. Viss, kas ir ap mums izsauc mūsu dabisku reakciju – stresu. Nav stabils darbs, nav droši materiālie apstākļi, nepieciešama papildus izglītība, nepietiek laika ģimenei, jau tas vien var būt pietiekams satraukuma avots. Papildus vēl masu mēdiji, kas nepārtraukti stimulē mūsu vēlmju rašanos, aizvien paaugstina mūsu potenciālās sasniegumu sfēras, liekot mums justies nepilnvērtīgiem, dažādās iespējas, kas ir mums apkārt, kuras mēs gribam realizēt, bet nevaram, viss tas liek dzīvot cilvēkiem satraukumā un justies neapmierinātiem ar sevi. Ko darīt? Cik lielā mērā stress, kuru izjūtam attaisno sevi? Par ko tas signalizē, un kāda ir tā saistība ar mūsu neapmierinātajām vajadzībām un iespējām, kuras attiecas uz to apmierināšanu? Šie ir jautājumi uz kuriem esmu centusies rast atbildes šī darba ietvaros. Mani interesē tā saistība, kas pastāv starp pieauguša/nobrieduša cilvēka vēlmēm, vajadzībām, un iespējām tās realizēt atbilstoši savām personības iespējām, un stresu, kas pavada šos procesus.
Nevienā sabiedrībā darbs nav tikai veids kā iegūt eksistences līdzekļus. Tas vienlaikus dod cilvēkam iespēju realizēt sevi, apmierināt savu vajadzību pēc atzinības, piederības, savu spēju attīstības, pašrealizācijas. Tādēļ nav nejaušība, ka lielāka daļa pieauguša cilvēka vajadzību var tikt realizētas darba vietā t.i. konkrētā organizācijā. Organizāciju ietekme mūsdienu Latvijas sabiedrībā vēl aizvien nav pilnībā izvērtēta. Tas ir samērā sarežģīts jautājums, jo, pirmkārt, ārpus organizācijām mēs nevaram pastāvēt. Globālākā izpratnē “organizācija” ir viss, kas ir ap mums, arī valsts, sabiedrība, baznīca u.tt. Otrkārt, organizācijām ir pašām savas likumsakarības, noteikumi, vara, sava psiholoģija, kas ietekmē mūs daudz vairāk nekā mēs to aptveram un apzināmies. Tādēļ var uzskatīt, ka ikviens pieaudzis cilvēks atrodas dažādu spēku ietekmē – no vienas puses tās ir organizācijas un sabiedrība, no otras pašas personības aktivitāti izraisošie un motivējošie faktori, kas viss spēj radīt stresu un trauksmainību.
Kā zināms katrs mēs esam unikāli. Mēs augam, attīstāmies, darbojamies un jūtam mums vienīgiem piemītošā, neatkārtojamā veidā. Tomēr, cilvēkiem ir raksturīgas arī daudzas kopīgas iezīmes, kas ļauj psihologiem atklāt likumsakarības, kuras pastāv visos cilvēku raksturojošos procesos. Arī attiecībā uz brieduma posmu cilvēka dzīvē pastāv daudz viedokļu. Kādā vecuma posmā var apgalvot, ka esam nobrieduši kā personības, kad potenciāli mūsu dzīve ir vispilnvērtīgākā, kad varam dot vislielāko ieguldījumu profesionālās un personiskās dzīves attīstībā, un kad esam spējīgi vispilnīgāk izmantot dzīves piedāvātās iespējas?…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1163823
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация