Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:505397
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  PAR HANSABANKU    3
2.  PIEEJAMIE KREDĪTU VEIDI    5
2.1.  Overdrafts    5
2.2.  Kredītlīnija    5
2.3.  Kredītkartes    5
2.4.  Hipotekārais kredīts    5
2.5.  Iespēju kredīts    5
3.  PIEDĀVĀTIE NOGULDĪJUMU VEIDI    6
4.  CITAS RAKSTURĪGĀKĀS BANKAS OPERĀCIJAS    7
4.1.  Līzings un nomaksa    7
4.2.  Dzīvības apdrošināšana    7
4.3.  Faktorings    9
5.  BANKU BILANCES UN PĀRSKATU ANALĪZE    10
5.1.  A\S HANSABANKAS bilances un pārskatu analīze    10
5.2.  SEB UNIBANKA bilances un pārskatu analīze    11
5.3.  A\S PAREX BANKAS bilances un pārskatu analīze    11
  SECINĀJUMI    13
Фрагмент работы

AS "Hansabanka" - viena no vadošajām Latvijas komercbankām, ir dibināta 1992. gada 8. maijā kā Vācijas - Latvijas Banka. 1996. gada jūnijā Vācijas - Latvijas Banka kļuva par Hansabank Grupas uzņēmumu un tās nosaukums tiek nomainīts uz Hansabank-Latvija. Bankas akcionāru maiņa bija pirmais solis starptautiskas bankas izveidošanas virzienā.
Viens no bankas attīstības nozīmīgākajiem posmiem bija Zviedrijas bankas "Swedbank" iesaistīšanās Hansabank Grupā. 1998. gadā "Swedbank", iegādājoties 48,98% akciju kapitāla, kļuva par Hansabank Grupas stratēģisko investoru, tādējādi paplašinot bankas attīstības perspektīvas. Pašlaik Swedbank pieder 99,16 % Hansabank Grupas akciju. Savukārt, otrs svarīgākais notikums 1998. gadā bija veiksmīgi īstenotais Hansabank-Latvija un Latvijas Zemes bankas apvienošanās process, kas bankai deva iespēju kļūt par universālu banku ar plašu pakalpojumu klāstu un filiāļu tīklu visā Latvijā.
1999. gada jūnijā bankai tika mainīts nosaukums no Hansabank-Latvija uz Hansabanka. Banka ar savu jauno identitāti un tēlu uzskatāmi parādīja savu vēlmi un gatavību kļūt atvērtiem visiem Latvijas iedzīvotājiem. 1999. gadā Hansabanka bija viena no visdinamiskāk augošajām bankām Latvijā un bankas vissvarīgākais sasniegums bija bankas klientu - privātpersonu - skaita pieaugums un klientu noguldījumu straujais pieaugums, kas apliecināja klientu uzticību bankai.
Par vienu no 2000. gada svarīgākajiem notikumiem var uzskatīt veiksmīgi pabeigto Ventspils Apvienotās Baltijas bankas (VABB) pievienošanas procesu. Šis apjomīgais darījums ir bijis viens no lielākajiem notikumiem 2000. gadā arī visā Latvijas banku sektorā, un, nenoliedzami, ir nostiprinājis Hansabankas pozīcijas vienā no Latvijas ekonomiski attīstītākajiem reģioniem - Ventspilī. Kā otru svarīgāko 2000. gada notikumu ir jāmin pilnīga bankas informāciju tehnoloģiju (IT) sistēmas nomaiņa, ko prasīja strauji augošie biznesa apjomi, kā arī strauji augošās klientu prasības pret bankas pakalpojumiem.
Savukārt 2001. gads Hansabankā iezīmējās ar spožajiem biznesa rādītājiem, kas bija vieni no visstraujāk augošajiem visā Latvijas komercbanku sektorā, kā arī ar sasniegumiem biznesa tehnoloģiju pilnveidošanas un e-komercijas jomā. Strauji pieauga Hansabankas izsniegto norēķinu karšu apjoms, internetbankas hanza.net, Mobilās bankas un elektronisko norēķinu sistēmas uzņēmumiem Telehansa lietotāju skaits. Tāpat šis gads bija zīmīgs arī ar to, ka Hansabanka bija pirmā banka Baltijā, kas īstenoja pirmo starptautisko darījumu (maksājumu) ar viedkarti jeb čipkarti. Viedkartes transakcija tika īstenota, pateicoties "VISA International" viedkaršu sertifikācijas apstiprinājumam, kuru saņēma AS "Hansabanka".
Nozīmīgs notikums 2001. gada nogalē bija arī līguma parakstīšana par SIA Hansa Līzings akciju iegādi, kas veicināja Hansa Līzings un Hansabankas darbības integrāciju un ļāva uzsākt abu uzņēmumu klientiem sniegto servisu pilnveidošanu, kā arī rast jaunas iespējas privātpersonu un uzņēmumu finansēšanā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1193786
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация